Griep gehad? Zo ga jij gezond het voorjaar in!

Heb jij net als vele andere Nederlanders de griep gehad óf heb jij hem juist weten te omzeilen? Zorg dat je (weer) gezond het voorjaar in gaat en de griep of een verkoudheid geen vat op je krijgt. Hoe je dat doet? Wij hebben het voor je bij elkaar gezocht hoe je met deze dagelijkse tips en tricks er weer bovenop komt of juist lekker gezond blijft komend seizoen.


Eet kleurrijke groente en fruit

Met gezond eten ben je al goed op weg. Koop fruit en groente waar veel vitamine C in zit. Vitamine C is een antioxidant die zorgt voor een goede weerstand en meer energie. Dat kunnen we na die epidemie wel goed gebruiken! Waar zit Vitamine C in? Vitamine C zit in heel wat eten. De meest bekende voorbeelden zijn sinaasappels, kiwi’s en aardbeien, maar ook ander soorten citrusfruit, bessen, papaja, diverse koolsoorten, broccoli en paprika, mogen op het boodschappenlijstje worden gezet om meer Vitamine C binnen te krijgen! Als volwassenen wordt een aanbevolen hoeveelheid van 250 gram aan groente aangeraden.

Tip: geen puf nog om boodschappen te doen? Omzeil de supermarkt en bestel je (gezonde) boodschappen gewoon lekker met gratis bezorging online! Nu bij zowel Albert Heijn als de Plus!

Ontbijt gezond


Let op je vitamine inname

Je wilt je weerstand hoog houden en dat betekent dat je op je vitamine inname moet letten. Naast vitamine C, zijn er nog 12 vitamines en mineralen die voor een gezond lijf zorgen. Vitamine A is o.a. net als C belangrijk om immuunsysteem goed te laten werken. Vitamine A zit veel in vis, lever, melkproducten, halvarine en margarine. Kom je tekort aan een vitamine? Probeer het met voeding op te lossen of kies voor een aanvullende multi vitaminepil.

Tip: vitaminepillen en supplementen scoor je nu met tot 25% korting bij Vitaminstore.


Blijf bewegen

Beweging is altijd goed voor je! Je gebruikt je spieren en verbetert de bloedsomloop. Probeer dus echt minimaal 30 minuten te bewegen per dag. Vind je sporten een groot obstakel? Zoek iets dat je leuk vindt, of begin laagdrempeliger met lopen of fietsen. Je kunt op bijna elke smartphone tegenwoordig zien hoeveel stappen je gelopen hebt die dag. Zet voor jezelf een doel. Loop bijvoorbeeld minimaal 5.000 stapjes en maak ’s avonds na het eten eventueel nog een wandelingetje als je dit doel niet gehaald hebt! Heb je meteen wat om naar toe te werken en daarnaast doet de buitenlucht je goed.

Tip: koop nieuwe wandel- of sportschoenen. Ben een nieuwe outfit/schoenen loop je net wat makkelijk je huis uit! Bij Aktiesport ontvang je nu 12% korting op je bestelling en bij Asics krijg je 20% (extra) korting op de sale!

Natuur


Geef je huis een grote schoonmaak

Winter is het ideale seizoen voor bacteriën om lekker te nestelen in je huis. Je zet toch wat minder vaak de ramen open en de verwarming staat het liefste op 20 graden. De voorjaarsschoonmaak komt dus als geroepen! Zet heel je huis op zijn kop en stof elk hoekje af, gooi er wat allesreiniger tegenaan en lucht goed door. Doei bacteriën, hallo schoon huisje!

Tip: heb je zelf geen zin of tijd om een grote schoonmaak te ondernemen? Bij Helpling huur jij voordelig een schoonmaakster in! Met deze kortingscode krijg je bovendien ook nog eens €5,- korting!


Heb jij nog goede tips voor je gezondheid?