Profiteer van (bijna) gratis dagjes uit om de zomervakantie mee te starten

In het noorden en in het midden van het land moeten ze nog eventjes geduld hebben, maar in het zuiden hebben ze het al. We hebben het natuurlijk over de zomervakantie! In het zuiden van ons land is namelijk de zomervakantie vandaag gestart. Om ervoor te zorgen dat jij heerlijk kunt gaan genieten van jouw vakantie en vooral voordelig (lees ook wel gratis!) kunt profiteren van de leukste dagjes uit, hebben wij hier een speciaal artikel aan gewijd. Zo kom jij erachter hoe en waar je korting kunt pakken. Heb je nog geen vakantie? Lees dan ook vooral verder zodat jij alvast een gaatje in je agenda kunt prikken voor de leukste gratis dagjes uit!


Gratis dagje uit #1: Picknicken

Ben je op zoek naar een gratis dagje uit? Dan is een picknick in het park of aan het water absoluut geen slecht idee. Maak jouw favoriete pasta klaar en neem het mee, sla een paar flessen drinken in en vergeet het kleedje niet! Jij kan even heerlijk genieten in het park met je beste vrienden of ga gezellig met het hele gezin. Het enige wat geld kost is het eten en drinken dat je nodig hebt voor een geslaagde picknick, maar dit heb je zelf natuurlijk in de hand.


Gratis dagje uit #2: Gratis rommelmarkten

Heb je al eens gedacht aan het gratis bezoeken van rommelmarkten? Niet alle rommelmarkten kosten geld namelijk om binnen te komen. Struin de marktkramen eens af of jij iets goedkoop op de kop kunt tikken en wie weet heb jij een heus pareltje aan de haak geslagen voor een prikkie! Bekijk op internet welke rommelmarkten er bij jou in de buurt zijn en plan je bezoekje. Naast een ware zoektocht naar iets leuks en waardevol, is het ook nog eens heel leuk om een dagje rond te lopen op zo'n markt. Zo ben je toch weer even van huis en heb je een gratis dagje uit te pakken.


Gratis dagje uit #3: Kinderboerderij

Als je buiten de stad woont en je woont zelf op een boerderij of je hebt familie/vrienden die op een boerderij wonen dan is dit dagje uit misschien altijd al gratis voor jou. Voor mensen die het leuk vinden om eens de smaak van het platteland te verkennen is dit uitje wellicht een heel leuk en voordelig idee. Zo kan je op een kinderboerderij bijvoorbeeld geitjes de fles geven. Mocht je in de buurt van Zoeterwoude en het Amsterdamse bos wonen dan kun je een bezoekje brengen aan Geitenboerderij 't Geertje of Ridammerhoeve. Hier kan je gratis naar binnen en kun je samen met je gezinnetje een dagje vertoeven tussen de dieren. Zowel de entree als het parkeren is geheel gratis! Natuurlijk kun je ook aan je familie of je vrienden, die op een boerderij wonen, eens vragen of je de dieren mag verzorgen!

geitje


Gratis dagje uit #4: Vliegtuigen spotten op Schiphol

Wie heeft het nooit gedaan vroeger? Vliegtuigen spotten bij Schiphol? Het is iets wat veel mensen leuk vinden om te zien. Neem een kleedje mee, rij naar Amsterdam en ga ergens vlakbij in de wei zitten om deze enorme vliegtuigen te zien stijgen en dalen. Dat harde geluid van de motoren, het is heel gaaf om dit minimaal een keer in je leven te hebben gedaan. Mocht je een kleedje in de wei niks vinden, dan kun je natuurlijk ook nog altijd een kijkje nemen op het dakterras van Schiphol waar je ook een mooi uitzicht hebt op alle vliegtuigen!


Gratis dagje uit #5: Dagje strand

Met dit heerlijke weer is het nog niet eens zo'n slecht idee om lekker in Nederland te blijven. Wanneer de temperaturen boven de dertig graden uitstijgen is het niet heel aangenaam om binnen te blijven waar het nog steeds warm is. Tijd om een dagje naar het strand te gaan en hier je verkoeling op te zoeken dus! Rij vroeg aan want met deze warme dagen kun je enigszins drukte verwachten op de wegen. Vergeet niet om je goed in te smeren tegen de zon, genoeg water te drinken en ook af en toe eens de schaduw op te zoeken. Dan moet jouw dagje strand helemaal goed komen! Neem eens een kijkje bij de zomerartikelen van Radbag voor de leukste vakantiemusthaves.

beach


Low-budget dagje uit #6: Bied mee op veilingen

Je kent de website van de veilingen vast wel, we hebben het natuurlijk over VakantieVeilingen, Ticketveiling en Hotelkamerveiling. Hiermee kan jij een bod doen op de leukste dagjes uit, de fijnste hotels en de meest vette concertkaarten. Je biedt al mee vanaf €1,- en je kan voor slechts een paar euro meebieden op alle veilingen. Zo kan je bijvoorbeeld een dagje Apenheul scoren voor de helft goedkoper! Houd de veilingen in de gaten zodat je altijd een gokje kunt wagen met jouw bod en weer wat centjes in je broekzak houdt.


Low-budget dagje uit #7: Goedkoop treinen

Wie vind het nou niet leuk om een dagje de trein in te stappen en de hele dag Nederland te verkennen met de trein? Het kost natuurlijk wel wat als je elke keer in en uit moet checken met jouw OV-chipkaart of als je telkens een kaartje moet kopen, maar dit kan nu veel goedkoper. Bij de Kruidvat kun je namelijk profiteren van voordelige NS dagkaarten. Zo scoor je een dagkaart voor slechts €16,50 en betaal je €14,50 wanneer je drie kaartjes of meer koopt. Heb je er maar twee nodig dan betaal je €15,50 per dagkaartje. Let er wel op dat je hiermee alleen kunt reizen in de daluren! Haal je kaartjes snel bij een Kruidvat winkel in de buurt of bestel ze snel online want de actie is maar tot het eind van deze week geldig. Daarbij kun je de kaartjes gebruiken tot en met 18 augustus dus let hier goed op!

train


Low-budget dagje uit #8: Dierentuinen en pretparken

Natuurlijk mogen deze uitjes niet ontbreken aan dit lijstje. Tegenwoordig gaan de prijzen steeds meer omhoog en worden de toegangsprijzen duurder en duurder. Maar gelukkig zijn er aanbiedingen en kortingscodes voor talloze pretparken en dierentuinen. Wij hebben de beste hieronder op een rijtje gezet zodat je zelf kan bekijken voor welk dagje uit jij wilt gaan en waar je de meeste korting krijgt. Mocht je AirMiles hebben, dan moet je deze ook zeker niet vergeten aangezien je hier ook altijd korting mee kunt krijgen op bepaalde dagjes uit!


Van welk uitje ga jij profiteren deze zomervakantie?