Dit zijn de mooiste, goedkope wintersportgebieden in Europa

Als je een wintersportvakantie boekt zijn er meestal verschillende factoren waar je op let, zoals de weersverwachting, sneeuwzekerheid, faciliteiten en de prijs. Dat laatste is een grote factor, want met je vervoer en een accommodatie alleen ben je er nog lang niet! Je moet namelijk ook rekening houden met het geld dat je uit zult geven aan skipassen, eten en drinken en eventuele huur van de uitrusting. Dan is het toch fijn dat er ook een hoop betaalbare wintersportbestemmingen zijn. Wij zetten de beste wintersportgebieden voor elk budget voor je op een rij!


Betaalbare skigebieden binnen Europa

Je bespaart al gauw een hoop euro’s door populaire, grote bestemmingen in Oostenrijk te vermijden en te kiezen voor minder populaire bestemmingen, kleinere gebieden of gebieden met een iets lagere sneeuwzekerheid binnen Europa. Aspen wordt het dus niet, maar wat dan wel?

Wintersport


Wintersport in Tsjechië

Als je een wintersportvakantie wilt boeken met een klein budget dan moet je Tsjechië zeker overwegen. De populairste wintersportplaats van Tsjechië is het sfeervolle Spindleruv Mlyn waar je prachtige afdalingen vindt. Het gebied ligt minder hoog dan de gemiddelde Alpenlanden, maar je hebt er bijna het hele seizoen een prima sneeuwzekerheid en de prijzen zijn zeer betaalbaar.


Goedkoop skiën in Frankrijk

Ben jij op zoek naar een betaalbare skibestemming waarbij je vanuit de voordeur zo op de piste staat? Dan heeft Frankrijk een aantal mooie opties voor jou in het aanbod. Kies bijvoorbeeld voor Valféjus, in de buurt van Val Thorens, wat iets kleiner is dan de populaire skiplaats, maar alsnog zo’n 50 kilometer aan pistes voor skiërs en snowboarders heeft. La Norma is eveneens een klein, maar heel voordelig gebied waar jij je prima zult vermaken. Wil je een groter skigebied aan doen? Overweeg dan om naar La Joue du Loup of Les Sybelles te gaan.

Wintersport


Voordelig naar Oostenrijk

Oostenrijk kent een hoop populaire skigebieden, maar er zijn een aantal minder ontdekte pareltjes te vinden die een stuk goedkoper zijn. Ook in dit populaire wintersportland geldt dat je in kleinere gebieden, zoals Brandnertal of Diedamskopf, niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor je vakantie. Verken jij liever naar een grotere piste? Dan zijn SkiWelt Wilder Kaiser Brixental of Steiermark voordelige opties. 


Duitse skipistes

Voordelige wintersportgebieden dichterbij huis vind je bij onze oosterburen. In Duitsland vind je de mooiste gebieden namelijk al bij Winterberg, Willingen of Feldberg in het Zwarte Woud. De sneeuwzekerheid in deze gebieden is iets minder, dus daar zal je goed voor de weerberichten in de gaten moeten houden. Doordat veel gebieden op een fijne rijafstand van Nederland liggen is Duitsland ook erg geschikt om een lang weekend heen te gaan.

Wintersportvakantie auto


Wintersporten in Italië

De wintersportgebieden in Noord-Italië zijn prima aan te rijden vanaf Nederland en zijn vaak verrassend goed geprijsd. Boek je vakantie die jaar bijvoorbeeld naar Meransen, Pinzolo of Livigno. In het laatstgenoemde gebied is ook nog eens alles belastingvrij en vind je zo’n 115 kilometer aan piste om je op uit te leven.


Wintersportvakantie aanbiedingen

Naast een voordelige bestemming uitkiezen kan je met de beste wintersportvakantie aanbiedingen van dit moment nog eens extra geld besparen op je reis en verblijf! Alle kortingen zijn mooi meegenomen. Nu krijg je bijvoorbeeld:


Wat is jouw favoriete wintersportbestemming?