Zo scoor je goedkope carnavalskleding

Het gezelligste feestje uit het Zuiden staat weer voor de deur. Carnaval is dit jaar van 9 tot en met 13 februari. Ga jij alle dagen op stap? Dan moet je natuurlijk ook wat leuks hebben om aan te trekken! Maar waar haal je goedkope carnavalskleding vandaan? En dan wel de leuke outfits die zorgvuldig bij elkaar lijken te zijn gezocht? Dit zijn de tips om goedkope verkleedkleding te scoren!


Hoe ga je verkleed?

Het begint natuurlijk allemaal bij de vraag: als wat ga je dit jaar verkleed? Ga je voor één van de traditionele thema’s (Hawaii, politieagent, verpleegster), als een bekende filmster, stripfiguur, dier of heb jij juist een hele creatieve invalshoek en kruip je zelf achter het naaimachine? Dat is natuurlijk een erg fijne en voordelige manier om via de stoffenmarkt om de hoek aan je carnavalsoutfit te komen, maar er zijn nog meer opties (voor de minder creatieve onder ons)!

Outfit Carnaval


Maak gebruik van carnavals aanbiedingen

Steeds meer webshops richten voor de carnaval een apart hoekje op de site in met carnavalskleding. Daardoor hoef je je niet enkel te richten op webshops met goedkope verkleedkleding, maar kun je ook via grotere merken je outfit in huis halen. Met een beetje geluk kan je ook nog eens gebruik maken van een goede korting, waardoor je tot wel tientallen euro’s kunt besparen. Bij Intertoys krijg je bijvoorbeeld 15% korting op carnavalspakken, bij Feestbeest ontvang je tot 90% korting, VidaXL geeft tot 50% korting en je pakt tot wel 75% korting op items van Large.


Koop tweedehands

Het hoeft niet altijd in een plasticje te arriveren toch? Carnavalskleding kan je namelijk ook prima en voordelig online tweedehands kopen. Veel mensen zijn na één jaar toch wat uitgekeken op hun outfit en ruilen deze het jaar daarop in voor een nieuw kek pakje. Kijk bijvoorbeeld eens op Marktplaats waar je genoeg tweedehands carnavalskleding in alle soorten en maten en op alle locaties tegen zult komen!

Carnaval versiering


Kijk in de kast van je maten

Spiek in de kast van je vrienden en informeer welke pakjes zij ongebruikt thuis hebben liggen. Wie weet kunnen jullie onderling wel ruilen met elkaar en kom je zo lekker gratis aan je nieuwe outfit. Niemand zal doorhebben dat jij dit jaar in het pakske van je beste vriend staat te hossen. Alaaf!


Wil je nog meer tips om goedkoop carnaval te vieren lezen? Check dan ook deze blog!