De goedkoopste manieren om je vakantie te boeken

De periode om je vakantie te boeken is weer aangebroken. Misschien heb je je vakantie(s) al door moeten geven en januari is daarmee ook wel de maand bij uitstek om tijdens de donkere dagen te oriënteren op leuke bestemmingen en opties. Bovendien zijn er verschillende acties zoals de KLM Werelddeal weken en diverse vroegboekkortingen die het enorm interessant kunnen maken om je vakantie in deze periode vast te leggen. Wil jij je vakantie met korting boeken? Lees deze tips en ga tegen de scherpste prijs in de relaxmodus. Laat de voorpret maar beginnen!


Plan je vakantie tactisch

Heb je nog geen kinderen? Vermijd het hoogseizoen! Prijzen gaan soms wel meerdere malen over de kop in het hoogseizoen. Indien je niet gebonden bent aan deze vakantieperiodes is het aan te raden om een ander moment in het jaar te kiezen om je vakantie te plannen. Let hierbij wel op de beste reistijden en het klimaat. Zo wordt goedkoop ook geen duurkoop!

Vliegtuig


Kies goede vliegtijden

De juiste vluchttijden kunnen een groot verschil uitmaken op de uiteindelijke reissom. Gunstige vluchttijden zijn nou eenmaal duurder en daar kan je gemakkelijk op besparen door ze hier op uit te zoeken. Boek bovendien met de juiste acties en je bespaart nog meer. Momenteel boek je bij KLM extra voordelig tijdens de Werelddealweken en ook andere vliegtuigmaatschappijen stunten zo’n 2 keer per jaar met de prijzen.


Maak gebruik van vroegboekkorting

De makkelijkste manier om te besparen op je vakantie is vooral door er op tijd bij te zijn! Dan heb je niet alleen de grootste uitzoek wat betreft hotels, vluchttijden en huurauto’s, maar kan je ook profiteren van de laagste prijzen én de beste kortingen. Veel reisaanbieders laten je namelijk profiteren van vroegboekvoordelen, zoals kortingen, gratis upgrades en meer. Bij OAD boek je bijvoorbeeld heel de januari maand nog met €50,- extra vroegboekvoordeel dankzij de kortingscode!

Hotel


Gebruik kortingscodes

Maak sowieso gebruik van kortingscodes in je boekingsproces! Voor veel reissites en bij veel reisaanbieders kun je zelfs op bestaande kortingen extra voordeel pakken door gebruik te maken van kortingscodes. Bij Expedia krijg je deze maand bijvoorbeeld met de kortingscode €50,- korting op pakketreizen en €25,- extra korting op KLM tickets via WTC.


Wat zijn jouw tips om voordelig een vakantie te boeken?