Goedkoop sporten & be summer ready!

Iedereen kent het wel, de zomer staat weer voor de deur en je wilt maar al te graag je lichaam summer ready maken! Helaas gaat het niet vanzelf en zul je er iets aan moeten doen als je zelf graag een summerbody wilt hebben. Urenlang in de sportschool spenderen is natuurlijk ook niet voor iedereen weggelegd, bovendien is het redelijk prijzig. Het kan namelijk ook veel makkelijker, goedkoper én bovendien leuker. Wij hebben speciaal voor jou alle tips uitgeschreven zodat jij goedkoop (zelfs gratis) kunt sporten! Benieuwd geworden? Lees dan snel onze budgettips!


Thuis fitness

Omdat de fitness abonnementen hoog op kunnen lopen is het niet voor iedereen weggelegd om te gaan sporten. Het kan natuurlijk ook vele malen goedkoper en makkelijker. Want wat dacht je van thuis fitness? Schaf dat sportmatje aan en gebruik gewichten om je spieren te trainen. Wat ook een goede oefening is, is touwtje springen! Wist je dat je met touwtje springen bijna 112 calorieën verbrand met maar 10 minuutjes springtouwen. Vergeleken met zwemmen, lopen of fietsen, is dit heel veel. Een zeer goede oefening dus! Bij bol.com vind je vele fitness artikelen zodat jij thuis aan de slag kunt gaan! Heb jij werkelijk geen idee wat te doen met die gewichtjes en het sportmatje? Dan is een app of een aantal YouTube filmpjes met oefeningen niet verkeerd. Hierin wordt uitgelegd op welke manier jij de oefeningen op de juiste manier uitvoert zodat je zeker weet dat je het goed doet. Daarbij is het een ondersteuning die je kan zien als een soort personal trainer. Bovendien zijn de meeste workout apps gratis en zijn de filmpjes op YouTube ook gratis te bekijken. Waarom naar de sportschool als het ook zo makkelijk en goedkoop kan toch?

sporten


Traplopen

Wat ook een zeer goede oefening kan zijn om je lichaam summerproof te maken, is traplopen. Wist je dat als je de trap neemt, 11 keer zoveel calorieën verbruikt! Toch maar wat vaker de trap nemen in plaats van de lift of roltrap dan! Je kunt het traplopen ook als aparte sportactiviteit zien. Trek je sportkleding aan en ga een aantal keer de trap op en af bij jou thuis of ergens waar je een goede workout-trap-sessie kan verrichten. Heb jij nog geen goede of leuke sportkleding in je garderobe hangen? Neem dan eens een kijkje bij Zalando. Hier vind je allerlei sportkleding tegen scherpe prijzen! Dat is nog eens mooi meegenomen!


Hardlopen

Je hoeft niet persé naar de sportschool om te kunnen hardlopen. Je kan namelijk ook gewoon hardlopen in de frisse buitenlucht. Mocht je rustig aan beginnen met lopen op een stevig wandeltempo zorgt dit er al voor dat je 500 kilocalorieën verbrand, met joggen verbrand je al ruim 650 kilocalorieën per uur. Het is natuurlijk wel van belang om goede hardloop schoenen te hebben om blessureleed te voorkomen. Bij Size? hebben ze een brede selectie aan sneakers waar zeker de perfecte hardloopschoenen voor je bij moeten zitten. Bovendien profiteer je met de exclusieve kortingscode op Acties.nl ook nog van €4,- korting op jouw bestelling en kunnen de kortingen in de sale zelfs oplopen tot 50%! Kun jij wel wat essentiële hardloop accessoires gebruiken zoals een stappenteller, goede compressiesokken of een telefoonarmband zodat je kan genieten van je favoriete muziek tijdens het hardlopen? Dan moet je eens een kijkje nemen bij Perry Sport. Ben jij een beginner met hardlopen dan zijn de budgettips om te beginnen met hardlopen zeker de moeite waard om ook nog door te lezen! Op deze manier ben jij gegarandeerd klaar gestoomd voor het echte werk!

hardlopen


Wandelen

Mocht het hardlopen nog net een brug te ver zijn, of lijkt wandelen jou veel fijner? Wandelen wordt vaak onderschat, maar het levert toch echt wel wat op. Met wandelen op een tempo van 5 kilometer per uur, verbrand je 60 kilocalorieën per kilometer. Is dat even mooi meegenomen! Daarnaast is wandelen ook erg gezond. Natuurlijk moet je hier wel wat goede wandelschoenen voor inslaan om de blaren op je voeten te voorkomen en het blessureleed niet meer te overzien is. Bij de ANWB vind je een brede selectie aan de juiste wandelschoenen voor jou.


Zwemmen

Mocht je het nou verschrikkelijk vinden om te gaan hardlopen dan kun je er ook altijd nog voor kiezen om te gaan zwemmen. Schaf je badpak of bikini aan bij About You of bij JD Sports waar de keuze aan sport badkleding enorm is. Of schaf alvast die fantastische bikini of zwembroek aan waar jij jezelf wel in ziet stralen. Dan heb je een doel en iets om naar uit te kijken tijdens het harde werken door :). Zwemmen is niet alleen leuk om te doen, maar is ook nog eens super goed voor je lichaam. Met baantjes trekken verbrand jij al ruim 500 kilocalorieën per uur, doe je de vlinderslag dan verbrand je al 900 kilocalorieën per uur. En nu de zomer in volle gang is, is het natuurlijk ook niet verkeerd om in een natuurrecreatie bad enkele baantjes te zwemmen. Bovendien is dat ook nog helemaal gratis!

zwemmen


Fietsen

Nergens ter wereld pakken zoveel mensen de fiets als in Nederland. Wist je dat je met fietsen 480 kilocalorieën per uur verbrand. Natuurlijk is dit niet vast te stellen omdat het afhangt van de snelheid die je fietst, je gewicht, je fiets en de omgeving waarin je fietst. Maar over het algemeen is fietsen een goede oefening om jouw lichaam klaar te stomen voor de zomer. En het leuke eraan is dat het volledig kosteloos is. Je pakt je fietsje, op naar je bestemming en je hebt alweer een goede daad verricht. Toch maar wat vaker de fiets pakken dus.


Heb jij nog tips om goedkoop te sporten? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder!