Houd je goede voornemens vol met deze tips!

Ieder jaarwisseling worden er door tienduizenden mensen goede voornemens gemaakt voor het volgende jaar. Een week geleden is het nieuwe jaar begonnen en ook nu vliegen de voornemens voor het nieuwe jaar je om de oren. De populairste goede voornemens zijn bijna ieder jaar hetzelfde. De meeste mensen willen gewicht verliezen, stoppen met roken en/of drinken, meer sporten, minder stressen, meer tijd doorbrengen met geliefden en vrienden, en ook iets nieuws leren staat vaak hoog op het lijstje. Het volhouden van deze plannen blijkt in de praktijk moeilijker te zijn dan vooraf gedacht. Dit komt voornamelijk doordat mensen een maatje missen voor coaching en ondersteuning. Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wij helpen je een beetje op weg met de onderstaande tips! 


Gewicht verliezen

Na de feestdagen kan het voorkomen dat de weegschaal iets meer aangeeft dan dat je gewend bent. Wil je deze kilo’s snel weer kwijt? Dan wordt het tijd om op dieet te gaan. Niet altijd even gemakkelijk en vooral moeilijk vol te houden als niemand in je omgeving hetzelfde idee heeft. Je kunt beginnen met het vervangen van snoep en vetten. Sla dat stukje taart op een verjaardag eens over of vervang je frisdrank door iets dat gezonder is. Een drastische stap is het overgaan op afslankmiddelen. Deze koop je met korting bij o.a. Vitstore, Vitaminen.nl en Vitamins.nl. Een tip is om een concreet doel te stellen zoals een streefgewicht.

* Voor een beetje extra hulp kun je een Weight Watchers abonnement nemen.

Afvallen


Stoppen met roken

Een ander voornemen dat moeilijk vol te houden is, is stoppen met roken. Vaak worden er vele pogingen gedaan om te stoppen, zonder al te veel resultaat. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven waarmee je het roken langzaam kunt afbouwen, zoals elektrisch roken. Op deze manier went je lichaam er aan dat het geen nicotine meer binnen krijgt. Deze week bestel je bij EBNferro e-sigaretten en e-liquids met €10,- korting. Deze producten helpen je direct bij het stoppen!

Stoppen met roken


Meer sporten

Om gewicht te verliezen kun je natuurlijk ook meer gaan sporten. Maar niet alleen om af te vallen is dit belangrijk, ook voor je gezondheid is het goed om regelmatig iets aan sport te doen. Het zorgt er namelijk voor dat je beter in je vel gaat zitten, minder snel ziek wordt en – niet geheel onbelangrijk – je ouder wordt. Zorg er voor dat je iets gaat doen wat je ook echt leuk vindt, anders houd jij je goede voornemen niet lang vol. Sport je het liefst in groepsverband of liever alleen? Op bijvoorbeeld Groupon vind je regelmatig interessante deals om met korting te sporten in jouw stad. Of ga thuis aan de slag met gewichtjes en apparaten. Bij Neckermann krijg je deze week 25% korting op fitness producten en tot 48% voordeel op apparaten.

* Sportkleding schaf je voordelig aan via OTTO, Navabi, C&A of Zalando.

Meer sporten


Iets nieuws leren

Je bent nooit te oud om te leren! Zo denken ook vele Nederlanders, want iets nieuws leren staat hoog op het lijstje van goede voornemens. Of je nu wilt starten met een nieuwe opleiding, extra beroepscursus of een nieuwe taal wilt leren, dit kan altijd met korting. Bij NHA heb je de keuze uit opleidingen op diverse niveaus (VMBO, HAVO, VWO MBO, HBO en WO) en een ruim aanbod aan cursussen. Kies er een uit en ontvang een korting tot 70% én een gratis cadeau!


Heb jij ook goede voornemens voor 2016? Laat het ons weten!