De populairste goede voornemens en hoe je ze wél vol kunt houden

Het nieuwe jaar is begonnen! Dit betekent dat velen ook nieuwe doelstellingen hebben opgesteld. Al deze goede voornemens worden echter vaak al na een maand opgegeven, waarna we weer in ons oude patroon vallen. Toch zijn er een aantal manieren waarmee je ervoor kunt zorgen dat het jou wel lukt! Hoe dit kan, lees je in deze blog.


Om je op weg te helpen met het volhouden van je goede voornemens hebben we de drie meest populaire doelstellingen van 2020 op een rijtje gezet. Per voornemen beschrijven we de beste deals van dit moment, zodat je extra kunt besparen en zo voordelig mogelijk aan de slag kunt gaan.

 

1. Meer sporten

De meest voorkomende goede voornemen is meer sporten. Om die reden kun je aan het begin van het jaar meestal een extra voordelig abonnement afsluiten bij de sportschool. Maar weet je nu al dat je geen zin hebt om wekelijks naar de sportschool te gaan? Bekijk dan eens de aanbiedingen van Fitchannel. Via deze website kun je online sportlessen volgen die je gewoon vanuit je woonkamer kunt uitvoeren. Heb je een nieuwe outfit nodig voordat je aan de slag kunt gaan? Dan kun je het beste terecht bij JD Sports, Nike of New Balance om zo voordelig mogelijk uit te zijn.


2. Gezonder eten en afvallen

Wil je gezonder gaan eten of diëten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan eens een kijkje bij de gezonde maaltijden van HelloFresh en Marley Spoon of bekijk de vele online recepten van Albert Heijn of Jumbo wanneer je zelf boodschappen wilt doen. Met de recepten van deze winkels kom je er al snel achter dat gezond eten ook heel erg lekker kan zijn! Wil je een dieet volgen om af te vallen? Check dan eens de maaltijdshakes van Body en Fit, TimFit of KetoX24. Of kijk voor gezonde recepten bij Fitchannel wanneer je ook een sportdoel hebt. De recepten die je bij deze sportshop vindt, sluiten perfect aan op je trainingsprogramma en ondersteunen jouw sportdoel.

Gezond eten


3. Sparen

Wil je dit jaar eindelijk die gave reis maken waar je al jaren over droomt? Dan is het wellicht verstandig om maandelijks een vast bedrag opzij te zetten, zodat het er ook daadwerkelijk van komt. Dit geldt ook voor andere grote uitgaven, waar je naar toe wilt werken, maar waar het vaak toch niet van komt. Bedenk bij elke aankoop of je het echt nodig hebt en of je er ook daadwerkelijk iets aan hebt. Als je het antwoord "Nee" is, laat het dan voor wat het is. Op deze manier kun je maandelijks al snel wat extra euro's opzij zetten. Uiteraard zijn er ook manieren om te besparen op grote uitgaven zoals vakanties. Bekijk hiervoor de actiepagina's van TUI, Expedia, Booking.com of andere vliegmaatschappijen en websites om vakanties te boeken.


Hoe houd je het vol?

Nu is het misschien fijn dat je weet dat je bij JD Sports een extra voordelige sportoutfit kunt kopen, maar wellicht gooi je deze over een paar weken in een hoekje en kijk je er niet meer naar om. Om ervoor te zorgen dat je je goede voornemens wél vol blijft houden, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.


1. Stel realistische doelen

Heb je voor jezelf het doel gesteld om af te vallen of om te beginnen met hardlopen? Ga er dan niet vanuit dat je aan het einde van het jaar aan een halve marathon mee kunt doen of dat je ineens van maat 42 naar 36 kunt gaan. Door deze onrealistische doelen te stellen, ga je jezelf alleen maar slecht voelen wanneer je ze niet haalt. Stel dus kleinere realistische doelen, waar je makkelijk naartoe kunt werken.


2. Beloon jezelf

Lukt het je om je voornemens vol te houden? Beloon jezelf dan. Heb je een hele week gezond gegeten? Dan mag je jezelf echt weleens belonen met wat lekkers. Of koop iets leuks dat je graag wilt hebben wanneer je een bepaald punt hebt bereikt in je voortgang. Uiteraard is het niet de bedoeling om jezelf continu te belonen, want daar schiet je uiteindelijk niets mee op. 


3. Motivatie

Motivatie is de grootste factor die ervoor gaat zorgen dat je je voornemen wel of niet gaat volhouden. Je kunt motivatie in heel veel verschillende dingen vinden. De een wil bijvoorbeeld meedoen aan een specifieke hardloopwedstrijd waar hij of zij naartoe traint. De ander sport liever met een vriend of vriendin om het vol te kunnen houden. Bedenk voor jezelf wat jou zou kunnen motiveren om je doelen te verwerkelijken of om ergens naartoe te werken.


4. Houd je voortgang bij

Een leuke manier om je goede voornemens door te zetten is door ze bij te houden. Voor sommige mensen werkt het om de voortgang te tracken, waardoor ze gemotiveerd raken om door te blijven gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijhouden van een bullet journal. Wanneer je een beetje creatief bent, kan dit de perfecte manier zijn om doelstellingen op te stellen en ze te verwerkelijken. Teken leuke trackers, die uitnodigend zijn om te vullen. Op Pinterest kun je heel veel voorbeelden vinden van leuke trackers, waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Bovendien hoeft een bullet journal niet heel duur te zijn. Zo shop je ze bij AliExpress, HEMA en bol.com al vanaf slechts €3,-.

Bullet Journal