Moeiteloos geld besparen op de aanschaf van cosmetica? Het kan echt!

Als je het nodig vindt om eens wat te gaan besparen op je maandelijkse uitgaven, overweeg dan om eens te kijken of je geld kunt overhouden door je maandelijkse cosmetica budget wat te verlagen. Het is natuurlijk niet nodig om er minder leuk uit te gaan zien, maar je kunt wel wat slimme inkooptechnieken toepassen om geld over te houden. Vrouwen besteden veel geld aan make-up. De cosmetica-industrie heeft een miljarden omzet per jaar. Misschien vind je het moeilijk om te bezuinigen als het gaat om het kopen van je favoriete producten, maar je kunt zeer zeker geld besparen op cosmetica, hieronder lees je hoe!


Gebruik wat je al in huis hebt

Velen van ons gooien make-up of toiletartikelen weg voordat ze op zijn. Omdat we in de tussentijd besluiten een nieuwe tube of potje open te maken, blijven behoorlijke porties ongebruikt in het potje. Je kunt het vergelijken met het weggooien van tandpasta, je laat altijd het laatste restje in de tube zitten, omdat je geen zin hebt hem helemaal uit te knijpen. Soms heb je nog toiletartikelen in kasten of in je linnenkast staan die je vergeten bent. Wanneer je ze gevonden hebt, zijn ze niet meer houdbaar. Het is handig om nooit te veel in te kopen en eerst de potjes en tubes cosmetica op te maken die je al gekocht hebt.

Cosmetica


Koop minder dure merken

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar veel mensen denken dat ze de hoogste kwaliteit shampoo of make-up moeten kopen, zoals je ze aantreft in een schoonheidssalon of bij een kapper. Daag jezelf uit om één product te kopen dat goedkoper is, om te zien of het goedkopere product een aanvaardbaar alternatief is voor je oude duurdere merk. Doordat je de duurdere merken gewend bent, vergeet je meestal om te kijken naar goedkopere merken die in vele gevallen van dezelfde kwaliteit, of beter zijn.


Koop goedkoper in door grotere verpakkingen aan te schaffen

Het kopen van grotere verpakkingen cosmetica bespaart je wat geld. Als je dit doet voor al je toiletartikelen en cosmetica, zul je zien hoe de besparingen snel oplopen. Denk eraan de prijs te vergelijken bij de aanschaf van de grootste verpakking die er beschikbaar is. Soms is een grotere verpakking niet efficiënter, dit hangt helemaal van het product af wat je gaat kopen. In de wetenschap dat het winkelend publiek automatisch denkt dat ze de beste deal sluiten met een grotere verpakking, ben je al snel in de veronderstelling dat groter, goedkoper is. Vergelijken is dan ook het sleutelwoord bij het aanschaffen van cosmetica.


Verzamel coupons en kortingsbonnen

Om geld te besparen op make-up en toiletartikelen kun je gebruik maken van coupons voor items tijdens de uitverkoop. Wanneer je een koopje combineert met een kortingsbon bespaar je een hoop geld op cosmetica. Zo heb je weer even voorraad voor de eerst komende maanden tot er een volgende sale is. Meld je aan voor e-mail updates voor je favoriete merken om updates te ontvangen over kortingen en sales en kijk in folders van je lokale drogist of parfumerie om geld te besparen met actuele acties.


Verzamel monsters en proefflacons

Je kunt altijd een voorraad van monsters en proefflacons aanleggen voor een korte periode. Je kunt deze monsters van toiletartikelen en cosmetica bijvoorbeeld meenemen als je naar een hotel gaat. Meestal krijg je gratis product monsters wanneer je naar festivals of andere openbare evenementen gaat. Zelfs drogisterijen hebben monsters beschikbaar op aanvraag. Je kunt gratis monsters verzamelen voordat je overgaat tot het kopen van een product, om zo de nodige euro’s op zak te houden.


Gebruik minder cosmetica

Heb je ooit een advertentie gezien voor tandpasta waar de klodder tandpasta volledig op de tandenborstel gaat? Adverteerders gebruiken deze foto met een doel: zoveel mogelijk verkopen. Hoe meer tandpasta je elke keer op je tandenborstel smeert, hoe meer je moet kopen voor de langere termijn. Je kunt je tanden net zo schoon krijgen met behulp van een kwart van wat de fabrikanten aanraden. Ditzelfde geldt voor cosmetica en shampoo. Bovendien hoeft je shampoo niet extreem te schuimen. Probeer minder tandpasta, shampoo en cosmetica te gebruiken. Door minder te verbruiken, houd je automatisch meer over voor andere leuke dingen!


Een fles voor het hele huishouden

Het lijkt erop dat elke persoon in de familie zijn eigen favoriete merk of product heeft. Als je een huishouden hebt met bijvoorbeeld vijf mensen en iedereen maakt gebruik van een ander merk shampoo, moet je vijf verschillende shampoos kopen. Je moet ruimte maken om ze op te slaan en je creëert de kans dat familieleden niet elke fles zullen gebruiken. Probeer met het gezin te kiezen voor één favoriet merk shampoo of cosmetica. Dit kun je bijvoorbeeld doen door elke maand een merk te kiezen dat goed in de smaak ligt bij een van de gezinsleden.

Shampoo kapsel


Maak je eigen shampoo en cosmetica

Je kunt geld besparen door het maken van je eigen toiletartikelen. Eenvoudige recepten met goedkope ingrediënten bieden uitkomst. Je kunt de ingrediënten bij de meeste supermarkten en drogisterijen vinden. Zo heb je een aantal handige recepten voor het maken van shampoo en zelfs voor een aantal cosmetische producten.


Gebruik alternatieven voor shampoo en make-up

Als je ooit de behoefte hebt gehad om een anti-roos shampoo te kopen, dan schrok je misschien van de prijs. In plaats van het kopen van roos shampoo, kun je gebruik maken van azijn of appelazijn als een spoeling na het wassen van je haar. Dit verwijdert je roos. Je kunt ook zuiveringszout proberen in plaats van shampoo en tandpasta.


Wees flexibel met de aanschaf van cosmetica

Als je absoluut de beste deal wilt, moet je flexibel zijn met de producten die je koopt. Bijvoorbeeld, als je de voorkeur hebt om zeep te gebruiken, maar telkens douchegel in de aanbieding kunt kopen, kun je beter deze gebruiken in plaats van de duurdere zeep.


Winkel eens op alternatieve locaties

Hoewel je misschien de voorkeur hebt om make-up en toiletartikelen te kopen bij drogisterijen, kun je deze ook vinden door te winkelen in een aantal onconventionele locaties. Koopjeswinkels zijn hier een goed voorbeeld van. Ze hebben een brede selectie van toiletartikelen en sommige van deze winkels hebben ook make-up en andere cosmetica. Je kunt ook zoeken naar goedkope make-up en toiletartikelen op ambachtelijke beurzen, rommelmarkten en zelfs op het internet.


Waarom koop je cosmetica?

Koop je make-up om mooi te lijken op een feestje of om een meer professionele look te genereren voor op je werk? Sommige vrouwen kopen make-up als ze niet lekker in hun vel zitten en komen dan thuis met een aantal fikse miskopen. Zorg ervoor dat je een geldige reden hebt voor de aanschaf van cosmetica. Als je de valse indruk hebt dat make-up je beter laat voelen, moet je proberen om deze vervelende koopgewoonte te doorbreken. Hierdoor koop je alleen make-up die je echt nodig hebt.


Probeer cosmetica uit voordat je het koopt

Sommige kleuren eyeliner passen bijvoorbeeld niet bij jou. Dit zie je soms pas als je hem al gekocht hebt. Dit is echt zonde van je geld. Kijk altijd eerst in de winkel of een bepaald soort make-up jou goed staat. Sommige winkels en merken bieden terugbetaling als het product niet aan de verwachtingen voldoet. Maar ook in dit geval is genezen beter dan voorkomen. Vraag altijd in de winkel of je eerst even mag testen of het product wel bij jou past.


Kijk altijd naar de houdbaarheidsdatum

Verschillende soorten make-up producten hebben verschillende vervaldata. Bijvoorbeeld, als het gaat om oog make-up, zoals mascara, dan is deze vaak niet langer houdbaar dan drie maanden. Zorg ervoor je de make-up die je koopt gaat gebruiken vóór de vervaldatum. Als je het niet kan gebruiken, moet je overwegen om het niet te kopen of te kijken naar een goedkopere variant.


Ga naar een school voor schoonheidsspecialisten

Als je make-up wilt dragen tijdens een speciale gebeurtenis, maar je niet te veel geld wilt uitgeven om het te kopen, ga dan naar een beauty school en laat een van de studenten je make-up doen. Dit is gunstig voor beide partijen, want je ontvangt een gratis of goedkope make-over, en de student kan direct oefenene. Zo kun je op een leuke manier geld besparen op cosmetica.


Overdaad schaadt

Overdrijf het niet als je make-up gaat aanbrengen. Je hoeft slechts één laag mascara en een laag blush te gebruiken om de hele dag goed door te komen. Draag cosmetica niet elke dag; sla je producten op voor speciale plannen. Wanneer je minder make-up gebruikt, bespaar je geld en houd je alles veel langer op voorraad.

Make-up opdoen