Bereid je goed voor met de fashion trends voor dit najaar!

Het najaar is weer in aantocht en dat betekent dat jij de inhoud van je kledingkast mag vernieuwen. Maar welke trends zijn er en welke wil je volgen? Om jou te helpen zijn wij op onderzoek uitgegaan, waarbij we een aantal verrassende ontdekkingen hebben gedaan. Zo viel het ons bijvoorbeeld op dat deze herfst en winter lang helemaal in is. En dan bedoelen we niet de modellen, maar de nieuwste fashion. Ook zijn we er achter gekomen welke kleur dit najaar niet in jouw kledingkast mag ontbreken. Nieuwsgierig? Lees dan snel door!

Rood is de kleur voor de komende maanden

Voor zowel de herfst als winter zit je goed met rode kledingstukken. Voeg minimale rode accenten toe aan je outfit of ga geheel rood gekleed. Dit najaar kan het allemaal! Felrood, bordeaux. Maar hoe combineer je dit? Diepe roodtinten kun je combineren met een donkere kleur rood, zoals bordeaux, en ook zwart doet het altijd goed. Een andere mix & match combinatie is rood met wit, roestbruin of pastel. Andere najaar kleuren zijn onder andere donkerblauw, wit, grijs en pastel roze.


Etnische prints, ruitjes en verfijnde dessins zijn de trend

Kleurrijke printjes waren afgelopen zomer al een ware hit en vele ontwerpers borduren voort op deze trend. Zo vind je bij vele winkels nog steeds streepjes, stippen en zelfs geometrische prints in het aanbod. Met name de etnische prints zijn niet weg te denken, zoals tribals of patchwork.


Ook oversized blijft nog een tijdje hangen

Niet alleen de dessins blijven hangen, ook dit najaar mag jij nog gewoon oversized kleding blijven dragen. Gelukkig, want het zit zo comfortabel! Zorg er wel voor dat het er niet te slonzig uit ziet door het bijvoorbeeld te combineren met een panty of strakke broek met hakken. Zo ziet het er nog steeds super vrouwelijk uit!


De onmisbare stijl voor dit najaar: wol en bont

Je zult het met deze trend niet snel koud krijgen deze herfst of winter. Draag een warme trui van wol of bont voor een stijlvolle look. Breisels en grove knits hoor je komend seizoen met gemak uit je kledingkast te plukken. En de neppe variant van bont is natuurlijk ook prima, misschien zelfs beter want het is diervriendelijk!


Schaf een lange winterjas aan!

Deze winter is het aan de lange jassen om te schitteren. Ze mogen zelfs zo lang zijn dat ze de grond raken. Dit geldt niet alleen voor jassen maar eigenlijk voor alle najaarsmode. Lang is helemaal in! Misschien niet helemaal praktisch, dus het is best begrijpelijk als jij voor een maatje korter gaat.


Wat voor schoenen doe je aan: laarzen

Schoenenliefhebbers kunnen in hun handjes klappen met de laarzen trend, met in het bijzonder de veterlaarzen. Je hebt een ruime keuze uit plat of met hak, sober of met versiersels, print of zonder print, het kan allemaal. Ook schoenen met (veel) bont waren veel te zien op de catwalk. Deze blijken toch wat minder terug te vinden in het aanbod van de winkels.


De skinny jeans moeten plaats maken voor een pantalon of wijde broek

Trends voor het najaar 2015/2016 wijzen op een nieuwe trend op het gebied van broeken. Of nieuw, eigenlijk een comeback van de jaren zeventig. Tom-boy chic: een wijde mannelijke broek met een blazer. Maar ook wijde broeken met uiteenlopende pijpen komen weer helemaal terug. En geen lage broeken meer maar juist met een hoge taille. Dit betekent natuurlijk niet dat jij je skinny jeans weg moet gooien! Ook deze kun je het komende seizoen nog prima dragen.


Er zijn nog een aantal andere musthaves voor het komende seizoen. Schaf een lange trui aan die je als jurk kunt dragen. Een zwart-witte jurk en een klokrok horen ook in je kledingkast dit najaar. En om jezelf te beschermen tegen de kou zijn grote, grof gebreide sjaals natuurlijk ideaal!
 

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en wil je je kledingkast aan gaan vullen? Dat kan nu heel voordelig! Op Acties.nl vind je de nieuwste kortingscodes en aanbiedingen van onder meer OTTO en Zalando. Zo kun je bij Zalando shoppen met voordeel tot 70%, en krijg je bij OTTO tot 30% korting tijdens de Mode Mazzel Weken. Alle items die je in dit artikel terugvindt hebben we bij deze twee webshops gevonden, en zijn met korting te verkrijgen!