Bespaartips om de voorjaarstrends met korting te shoppen

Hoewel de lente officieel al op 20 maart begonnen is, kunnen we nu écht zeggen dat het nieuwe seizoen haar intrede heeft gedaan. De temperaturen worden warmer, de voorjaarsbloemen staan in bloei en we kunnen steeds langer genieten van het zonnetje. Dit is natuurlijk de perfecte reden om te gaan shoppen! Nu veel webwinkels hun nieuwe collecties gelanceerd hebben, is het tijd om jouw garderobe flink onder handen te nemen. Wil jij weten wat de nieuwste trends zijn en waar je met korting kunt shoppen? Lees dan snel verder!


Combineer minimalistisch met opvallend

Zoals je wellicht al weet, voorspellen de creaties van Fashion Week ontwerpers vaak wat de modetrends van het aankomende seizoen worden. Gelukkig hebben we afgelopen februari al het genot gehad om al deze nieuwe mode te aanschouwen. Een trend die er direct uitsprong is de combinatie van minimalistische kleding met opvallende elementen. Zo worden zachte en rustige voorjaarskleuren bijvoorbeeld gematcht met felle accenten. Ook zijn er veel basis items die door middel van knallende details de aandacht trekken.


Voeg kleur toe aan jouw garderobe

Het voorjaar brengt veel nieuwe kleuren met zich mee. Na een lange, donkere winter wordt de omgeving weer groen en komen er overal vrolijke bloemen in bloei te staan. De grijze en beige items in jouw kledingkast passen dus niet echt bij dit seizoen. Weg met die sombere winterkleuren, hallo frisse lente kleurtjes! Je zult de komende maanden veel zachte pasteltinten op straat zien. Daarnaast maken felle kleuren een comeback. Van neongroen tot felgeel of fluorpaars: het is dé mode van het moment. Door de felle kledingstukken te combineren met rustgevende nude tinten kun je veel mooie outfits samenstellen!


Haal jouw vintage mode van de zolder

In de lente van 2020 komen er veel nostalgische trends naar voren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Franse streepjes, polkastippen en aardetinten die in veel must-haves verwerkt zijn. Ook kun je vintage kledingstukken zoals de klassieke trenchcoat, de uitlopende broek en bohemien accessoires verwachten. Uiteraard hebben modehuizen en ontwerpers hier wel een moderne twist aan gegeven.


Fleurige bloemenprints voeren de boventoon

Net zoals in de voorgaande jaren zijn bloemenprints ook nu erg populair. De trend ontstond in de jaren zeventig en is sindsdien regelmatig teruggekeerd. In het huidige fashion seizoen gebeurt dit echter met een kleine verandering. Zo worden er nu steeds meer patronen met grote bloemen gebruikt. Deze prints worden verwerkt in allerlei verschillende kledingstukken. Van jurken tot broeken en slippers: de bloemenprints zullen jouw outfit meteen opfleuren.

Grote bloemenprints


Draag kleurrijke leren kleding

Je zou dit materiaal waarschijnlijk niet snel linken aan de lente, maar niets is minder waar. Het dragen van leer is een heuse trend dit voorjaar. In plaats van de klassieke zwarte look gaat het hierbij juist om frisse kleuren die jouw outfit direct opfrissen. Het toevoegen van een felle en kleurrijke rok, broek of jas kan een groot verschil maken in jouw garderobe.


Ga voor een gewaagde semi-transparante look

In warmere jaargetijden ligt er vaak kleding in de (online) winkels die jouw huid toont. Zo draag je in de lente al snel mouwloze tops, korte broeken of jurkjes met een open rug. Deze lente wordt daar een iets minder onschuldige trend aan toegevoegd. Steeds meer mensen dragen namelijk doorschijnende ontwerpen zoals semi-transparante T-shirts, blouses en jurken. Het voordeel van zulke mesh mode is dat je hiermee niet alleen modieus voor de dag komt op kantoor, maar ook gemakkelijk mooie uitgaansoutfits mee kunt creëren.


Maak gebruik van denim items

Een andere trend die zeker niet mag ontbreken in jouw garderobe is het gebruik van denim. Spijkerstof is namelijk tijdloos en kan heel gemakkelijk gecombineerd worden met andere kledingstukken. Hierdoor kun je in een mum van tijd tig verschillende looks samenstellen. Dit voorjaar spelen denim jurken, jumpsuits, rokken en jeans de hoofdrol. Wat hierbij opvallend is, is dat de items steeds langer, rechter en wijder worden. Gelukkig hoef je echter geen afscheid te nemen van je geliefde skinny jeans. Ook dit kledingstuk blijft modieus in 2020.

Denim voorjaarstrend


Shop de nieuwste voorjaarsmode extra voordelig

Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste trends van dit voorjaar, is het natuurlijk extra leuk als je deze mode met korting in huis kunt halen. Om jou hierbij te helpen, hebben we de beste kortingscodes en sales van dit moment op een rijtje gezet.