Zo bespaar je op een dagje uit in de zomervakantie!

Voor veel mensen is de zomervakantie deze week van start gegaan: de ideale periode om er eens dagje op uit te gaan. Omdat het kiezen van een dagje uit een behoorlijk opgave kan zijn, en het al snel aardig in de papieren lopen, hebben wij voor jou een aantal handige tips op een rij gezet.​ Lees snel verder en ontdek de leukste uitjes en de beste manieren om te besparen!


Met korting naar de dierentuin

Naar dieren kijken verveeld nooit en je bent er al gauw de hele dag zoet mee. Bovendien is het een uitje dat voor alle leeftijden leuk en leerzaam is! Ideaal dus voor gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden. Wil jij met korting naar een dierenpark bij jou in de buurt? Bekijk dan snel de volgende acties voor een leuk, maar voordelig uitje!

 • Bij Artis krijg je met een kortingscode 5% korting op jouw tickets.
 • Bestel je kaarten online bij de Beekse Bergen en bespaar €2,- per persoon.
 • Bezoek de Apenheul met €1,- korting per persoon.

Bespaartip: Voor veel dierenparken geldt dat wanneer je je kaarten vooraf online koopt, je direct euro’s korting op je tickets pakt!

Aap


Voordelige museum tickets

Het museum heeft nog altijd een stoffig imago, terwijl het ontzettend leuk en leerzaam kan zijn. Op de minder zomerse dagen is het dan ook het perfecte uitje om een dag iets anders te ondernemen. Het is ook leuk om een museumbezoekje te combineren met een bezoek aan een stad die je nog niet kent! Zo ben je een hele dag op touw met een gevarieerde dagbesteding.

 • Combineer een bezoek aan de hoofdstad met het Rijksmuseum. Je bestelt je kaarten met onze kortingscode met 5% korting.
 • Duik op speelse (en voordelige) wijze in de geschiedenis van het Openluchtmuseum en koop je kaarten online met €1,- korting.
 • Bezoek diverse musea voor extra scherpe prijzen via HEMA Tickets.

Bespaartip: Houd treinkaartjesacties voor goedkope dagkaarten (ActievandeDag, Blokker en HEMA hebben bijvoorbeeld regelmatig acties!) in de gaten om zo voordelig met een aantal personen door Nederland te reizen.

Museum


Goedkoop naar een pretpark

Voor de echte durfal mag een dagje naar een pretpark niet vergeten worden. Gil de longen uit je lijf in een achtbaan of vaar rustig met een bootje door een park, een pretpark is voor elke leeftijd het ideale uitje in de (zomer)vakantie!

Bespaartip: Ook bij pretparken geldt dat wanneer je vooraf je kaarten online koopt je al snel heel wat euro's bespaart. Houd overigens ook de supermarkt acties goed in de gate en vraag eens rond of er nog iemand een kortingskaart heeft liggen.

Pretpark


Bespaar op watersportactiviteiten

Met heerlijke zomerse temperaturen mag een dagje aan het water niet ontbreken. Wissel een dagje strand eens af met een watersportactiviteit. Met de volgende kortingen boek je zo’n onvergetelijk dagje ook nog eens met een fijne korting!

 • Via Groupon boek je leukste watersportactiviteiten zoals flyboarden of een surfles met 40% of €10,- korting.
 • HEMA Tickets heeft vaak goede aanbiedingen voor watersportactiviteiten zoals suppen, kanoën en duiken.
 • Bied al vanaf €1,- mee op zomerse uitjes bij VakantieVeilingen.

Surfer


Maak een voordelige citytrip

Bij een citytrip denk je al gauw aan het buitenland, terwijl Nederland ook talloze grote en kleinere steden heeft die een bezoekje zeker weten waard zijn. Boek vooraf (met korting) een activiteit om nog meer uit je dagje uit te halen.

 • Pak €10,- korting op je uitje via Groupon. Boek bijvoorbeeld een high wine/cocktail, escape room of segway tour met korting.
 • Boek een tochtje met de rondvaartboot online door bijvoorbeeld Amsterdam met 10% korting bij Canal.
 • ActievandeDag heeft elke dag nieuwe acties waarmee je tot 60% korting pakt op diverse activiteiten.

Bespaartip: Voor heel veel uitjes hoef je echt niet het volle pond te betalen. Via sites zoals Groupon en ActievandeDag vind je ze met de nodige kortingen, ook ticketveilingsites zijn een aanrader om korting te pakken.

Cocktail


Heb jij al een leuk dagje uit de planning staan?