Vier voordelig vakantie in eigen land met deze budgettips!

Blijf jij deze zomer in Nederland? Er is een hoop te doen in eigen land dus je hoeft je geen seconde te vervelen (mocht je thuis blijven). Ik heb voor jullie de leukste activiteiten en tips verzamelt door onder andere de aanraders van onze redactie te vragen en de beste kortingen van dit moment te checken. Zo ga je voordelig een dagje (of een paar!) weg in eigen land.


Voordelig reizen door Nederland

In de vakantie is er genoeg tijd om een dagje weg te gaan naar bijvoorbeeld een stad aan de andere kant van het land. Op je vervoer kan je al makkelijk besparen door een aantal opties te overwegen. In de zomer zijn er vaak aanbiedingen voor de trein in de vorm van een tienertoer of uitjes in bepaalde steden in combinatie met een treinticket.

  • Scoor korting op treinkaartjes in de Spoordeelwinkel van NS
  • Bestel treinkaartjes voordelig via ActievandeDag; nu 2 kaartjes voor slechts €20,50

Trein


Voordelig overnachten in Nederland

Je krijg een echt vakantiegevoel wanneer je een nieuwe stad of regio op zoekt binnen Nederland. Plak er een nachtje (of twee) aan vast en je bent er echt even tussenuit. Duur hoeft het niet te zijn want de online wereld heeft constant aanbiedingen, sales en kortingen in petto waardoor jij gewoon lekker wat geld overhoudt voor een terrasje of een leuk uitstapje.

  • Pak tot 45% korting op hotels in de Expedia supersale
  • €50,- korting op je boeking bij Roompot met deze kortingscode
  • Profiteer van €50,- korting met de Oad kortingscode 

Hotel


Voordelige activiteiten boeken door heel Nederland

Doe eens gek en boek een activiteit die je normaal gesproken niet zou doen. Ga (indoor) skydiven, karten, klimmen, doe een workshop of iets totaal anders. Kijk voor inspiratie eens op verzamelsites en check meteen de volgende aanbiedingen:

  • Profiteer zo van tot wel 35% korting op activiteiten via HEMA Tickets
  • Ontvang 20% korting of meer met de deals van ActievandeDag
  • Pak met de kortingscodes tot 40% extra korting op heel veel deals van Groupon

Surfen


Met korting naar een pretpark of dierentuin

Ga met het gezin naar een pretpark of dierentuin. Een dagje kan qua prijs best oplopen, maar als je de tickets goedkoop kunt scoren ben je al een heel eind. Gelukkig zijn daar heel wat manieren voor. Zo scheelt het vaak al een paar euro of je de kaarten vooraf online koopt of aan de kassa.

  • Bied op VakantieVeilingen vanaf €1,- al mee op tickets voor verschillende pretparken en dierentuinen
  • Bespaar €13,- op tickets voor Walibi
  • 10% korting bij Duinrell met de kortingscode
  • Korting op kaartjes bij Artis

Feesten op een festival

Met de start van de zomer is het festival in volle gang. Er komen er elk jaar een hele hoop bij, waardoor je voor elk genre en in elke regio wel een paar keer per zomer aan je trekken komt. De truc is om kaartjes zoveel mogelijk in de voorverkoop te scoren, op zoek te gaan naar gratis festivals bij jou in de buurt of apps als I'm In te raadplegen. Daar vind je namelijk (last minute) kaartjes voor festivals met toffe line-ups!


Wat is jouw ultieme vakantietip voor Nederland?