Budgettips voor de leukste stedentrips dit najaar: zo scoor je de beste deal

De vakantie is dit weekend voor velen alweer tot zijn eind gekomen, maar niet getreurd, want de goedkope budget stedentrips staan weer voor de deur! Wie houdt er niet van? Een spot goedkoop stedentripje boeken om er samen met je beste vriend(in) even tussenuit te knijpen klinkt toch iedereen als muziek in de oren? Kun jij maar geen genoeg krijgen van vakantie of heb jij nog helemaal geen vakantie gehad en ga je er graag eventjes tussenuit in het najaar? Dan hebben wij speciaal voor jou alle tips op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat jouw opties zijn, waar je geld kan besparen en wat de goedkoopste stedentrips van dit moment zijn. Bovendien kun jij met slim boeken heel wat centjes in je portemonnee houden! Het is en blijft een kunst om op de meest goedkope vliegtickets te filteren. Toch zijn er een aantal slimme trucjes waarmee jij het maximale uit je stedentrip haalt en goedkoop uit bent.


Flexibel

Heb jij in het najaar een aantal weken vakantie opgenomen, maar heb jij nog geen idee waar je heen wilt en voor hoe lang? Dan is het voor jou alleen maar voordeliger omdat jij niet vast zit aan een bepaalde datum. Je kunt op deze manier alle prijzen vergelijken van verschillende datums zodat je altijd de meest goedkope datum uitkiest om te vliegen. Ben je niet flexibel en zit je vast aan een bepaalde datum? Niet getreurd! Er zijn nog veel meer budgettips om het maximale uit je vakantie te halen voor weinig geld.

Reizen


Zoek, vergelijk en boek

Iedereen die bekend is met het zoeken naar vliegtickets kent het wel, eindeloos zoeken en vergelijken op allerlei verschillende websites. Het kan veel tijd in beslag nemen met stress en moedeloosheid als gevolg. Het zoeken en vergelijken van verschillende vliegtickets, stedentrips en hotels is toch nog niet zo’n slecht idee. Je kan er namelijk simpelweg veel geld mee besparen als jij een beetje goede research hebt gedaan. De beste manier om zo goedkoop mogelijk uit te zijn is het instellen van een prijsalarm. Door een prijsalarm op reisorganisatie websites in te stellen, krijg jij een melding zodra er een goedkoop vliegticket voor jouw droombestemming beschikbaar is. Zo hoef je niks meer te missen en weet je zeker dat je de meest goedkope tickets boekt! Zodra je goedkope vliegtickets hebt gevonden is het verstandig om meteen te boeken. Een uur later kunnen alle vliegtickets die jij gevonden hebt al in prijs zijn gestegen of zelfs weg zijn. Weet je het nog niet zeker en wil je nog even verder kijken? Dan is het verstandig om de cookies in je browser te legen voor je weer op de website kijkt. Veel boekingssites onthouden namelijk jouw bestemming, waardoor het soms kan zijn dat de prijzen ineens veel hoger zijn!


Wanneer boeken?

Er gaan heel veel geruchten rond over de goedkoopste tijd om een vliegticket te boeken. Uit onderzoek is gebleken dat als je een vliegticket ruim 60 dagen voor vertrekt boekt, je altijd het goedkoopste uit bent. Er zijn geen harde cijfers die dit aan kunnen tonen, omdat de prijzen van vliegtickets en accommodaties enorm schommelen. De meeste vliegmaatschappijen bieden rond de 10 maanden van te voren hun eerste prijzen aan. Hoe eerder je kijkt, hoe minder vliegmaatschappijen hun prijzen hebben bepaald. Ook het boeken van een last-minute hoeft niet altijd goedkoper te zijn dan het vroegtijdig boeken. Soms zijn last-minutes zelfs duurder, dus houdt de prijzen goed in de gaten; zoek, vergelijk en stel een prijsalarm in!

Stedentrip


Enkele reis en hotel én vlucht samen

Bij heel veel reisorganisaties profiteer je van hoge kortingen als het aankomt op het apart boeken van jouw vliegtickets. Een retourtje hoeft dus niet altijd goedkoper te zijn. Boek bijvoorbeeld een enkeltje naar Rome met easyJet en boek een enkele reis terug met bijvoorbeeld KLM. Op deze manier kun je in sommige gevallen dus geld besparen! Ook kun je bij de meeste organisaties korting pakken door de vlucht én het hotel samen te boeken. Zo kun je bij Expedia korting tot wel 15% ontvangen als je hier gebruik van maakt.


Onbekende bestemming

Misschien heb jij nog geen idee waar je heen wilt gaan en ben je eigenlijk gewoon op zoek naar budget stedentripje. Dan kun je bij veel reisorganisaties ‘Overal’ aanvinken. Door hierop te selecteren kun je alle vliegtickets met de daar bijhorende prijzen inzien. Laat je verrassen en kies simpelweg de meest goedkope vliegtickets uit. Wie weet komt daar wel een super leuke stedentrip uit! Mocht je nu echt verrast willen worden als het aankomt op een nog onbekende bestemming dan is het zeker de moeite waard om een stedentripje te boeken bij Srprs.me! Door hier een trip te boeken weet jij pas op de vertrekdag waar je heen gaat. Dat is nog eens een surprise!

New York


De beste deals

Veel reisorganisaties en vliegmaatschappijen geven korting in een bepaalde week. Zo heeft KLM de ‘Werelddeal Weken’ waar je in twee weken ontzettend goedkope vliegtickets kunt boeken. Ook Ryanair geeft vaak extreem goedkope vliegtickets weg binnen Europa. Zo kan het zijn dat je al voor €15,- retour vliegt naar Praag. Ben jij geïnteresseerd in de kortingen van dit moment? Dan hebben wij deze voor jou op een rijtje gezet, zodat jij spotgoedkoop kunt profiteren van de beste budget stedentrips:

  • TUI geeft €100,- korting op de mooiste stedentrips
  • Expedia heeft stedentrip sale waardoor je met €50,- korting of meer boekt
  • In de sale van TravelBird kun je tot wel 60% besparen op een stedentrip
  • Bied mee vanaf €1,- op de leukste stedentrip bij Ticketveiling
  • Ontvang tot ruim 60% korting op stedentrips bij Hoteldeal
  • Bied al vanaf € 1,- mee op stedentrips via VakantieVeilingen

Stedentrip


Benieuwd naar tips hoe jij efficiënt en voordelig je koffer in kan pakken? Lees het hier!