Budgetbestemmingen waar je nu wel op vakantie kunt

Ben jij het inmiddels ook wel beu om steeds weer in Nederland op vakantie te gaan dankzij het coronavirus en wil je uitzicht hebben op een mooie droomvakantie? Gelukkig kan en mag er steeds meer wat betreft reizen. Veilig en verantwoord op vakantie gaan is mogelijk! Bovendien kun je ook nog een hoop besparen als je slim boekt. In deze blog hebben we de leukste budgetbestemmingen voor je op een rijtje gezet die je op dit moment veilig kunt bezoeken. Hou wel altijd het reisadvies van de Rijksoverheid in de gaten én de coronamaatregelen op de bestemming waar je naartoe reist. Er kunnen inreisbeperkingen gelden voor Nederlanders.


Wintersport

Deze maand zitten we nog midden in de winter en veel mensen kijk daarom uit naar een wintersportvakantie. Heerlijk skiën en/of snowboarden en genieten van de après-ski. Zo'n vakantie is nu zeker mogelijk, maar daar komen wel een aantal voorwaarden bij kijken. Reizen naar wintersportbestemmingen als Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden is toegestaan, want deze landen hebben op dit moment kleurcode geel. Toch moet je voor al deze landen getest en/of binnen een bepaalde tijd gevaccineerd zijn om het land binnen te mogen. Voor Zwitserland is het zelfs noodzakelijk om op bestemming getest te worden. Check dit dus goed van tevoren! Bovendien is het ook altijd goed om te controleren of je wintersportuitrusting en -benodigdheden nog in orde zijn. Last minute toch nog wat nodig? Kijk dan bij deze webshops:


Stedentrip

Misschien zit een langere vakantie er nu nog even niet in, maar een stedentripje past vaak wel in de planning. Een paar dagen of een weekend weg is perfect om even op te laden. Binnen Europa heb je inmiddels best veel opties om naartoe te reizen, maar ook een stedentrip New York of Dubai is weer mogelijk! Of je nu met de auto op pad gaat of met het vliegtuig reist, je kunt een perfecte stedentrip maken in januari. Landen als Italië, Portugal, Polen, Duitsland, Noorwegen, Tsjechië en nog veel meer Europese landen ontvangen toeristen. Ook hier geldt dat je voor sommige landen een vaccinatie-, test- of herstelbewijs nodig hebt. Boek nu via Oad en pak €50,- korting op je boeking met deze kortingscode. Pak je koffers dus maar alvast! Nog een koffer nodig? Bij Samsonite krijg je nu tijdelijk 20% korting op koffers. Daarnaast heeft Bagage24 sale en kun je heel veel koffersets met 10% korting scoren.

Vrouw met koffer


Zonvakantie

Ben jij het weer in Nederland helemaal zat en kijk je uit naar een beetje zon? Gelukkig is een zonvakantie op dit moment niet ondenkbaar! Lekker op een strandbedje aan zee of hangen in het zwembad is op bepaalde bestemmingen zeker mogelijk. Volgens de Rijksoverheid kun je reizen naar Spanje, dus de Canarische Eilanden zijn dan een must! Maar, denk ook eens aan Curaçao, Bonaire en Aruba. De Nederlandse Antillen zijn geelgekleurd en zijn met een negatieve test prima te bezoeken. Bovendien kan de temperatuur daar nu tot wel 30 graden oplopen. Ideaal om de winterse kou even achter je te laten. Vergeet je zwemkleding en zonnebril niet!


Verre reizen

Een mooie verre reis naar een ander continent in de wereld is op dit moment door het coronavirus wat lastiger. Zeker omdat de zorg niet in alle landen zo goed geregeld is. Mocht je daar iets overkomen, dan kan dat best wel een risico zijn. Bovendien staan veel van dit soort landen op kleurcode oranje. Dit betekent dat het land door het coronavirus een hoogrisico gebied is en de Rijkoverheid aanraadt om alleen noodzakelijk te reizen naar deze bestemmingen. Toch bieden reisorganisaties als TUI reizen aan naar landen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Met de TUI kortingscode ontvang je nu 10% korting op je boeking. Hou er daarbij wel rekening mee dat het reisadvies op elk moment kan wijzigen, sommige faciliteiten (ineens) gesloten kunnen zijn en er niet altijd fysiek reisleiding aanwezig is op de plaats van bestemming. Wil je toch liever losse vluchten en accommodaties boeken? Dankzij de KLM kortingscode pak je nu €30,- korting op je boeking.

Mooi uitzicht op reis


Tip: Zorg ervoor dat je een goede reisannuleringsverzekering afsluit. Mocht het onverhoopt toch voorkomen dat je reis niet door kan gaan doordat je bijvoorbeeld besmet bent geraakt met het coronavirus, dan zijn er verzekeringen die je hiervoor dekken.