Black Friday en Cyber Monday in Nederland: zo pak jij korting!

Heb jij vrijdag 25 november en maandag 28 november al in je agenda geblokt? Dan is het namelijk Black Friday en Cyber Monday! Ook wel het weekend van Zwarte Vrijdag genoemd: dé dagen waarop winkels stunten met kortingen en aanbiedingen waar jouw hartje als koopjesjager sneller van gaat kloppen. De Amerikaanse traditie wint steeds meer terrein in Nederland, wat betekent dat jij van flink wat voordeel kunt profiteren bij heel veel winkels en webshops. Wij leggen het fenomeen in deze blog uit aan de hand van een aantal vragen en tippen alvast hoe jij vele euro’s kan gaan besparen!


Wat is Black Friday?

Black Friday is een fenomeen dat is over komen waaien uit Amerika. Volgens de traditie beginnen Amerikanen de vrijdag na Thanksgiving met inkopen voor kerst. Winkels stunten op deze dag daarom met flinke kortingen om hun producten nog goedkoper aan te bieden (in vergelijking tot de rest van het jaar). De dag staat bekend als hét moment voor consumenten om (grote) aankopen te doen! In Amerika zijn ellelange rijen en chaos in winkels geen zeldzaamheid op deze dag.

Shoppen


Hoe werkt Black Friday in Nederland?

In Nederland is er van deze chaos nog geen sprake, maar wel omarmen steeds meer Nederlandse retailers en webshops Black Friday als hét moment om eens even flink de prijs naar beneden te schroeven. Waar het zich in Amerika vooral in winkels zelf afspeelt, geven in ons land vooral de webshops flinke kortingen in het laatste weekend van november. Voor ons is dat natuurlijk super fijn, want zo haal jij je sint- en kerstcadeaus en andere benodigdheden voor de decembermaand extra voordelig in huis! 


Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday vindt altijd plaats op de maandag na Black Friday. Traditiegetrouw speelt Black Friday zich in Amerika vooral af in fysieke winkels, en is het tijdens Cyber Monday de beurt aan webshops om klanten flinke kortingen te geven op hun aankopen. Tegenwoordig bieden retailers eigenlijk een heel weekend lang korting, zowel online als offline. Cyber Monday heeft Black Friday daarmee met een paar dagen verlengd.

Online shoppen


Hoe werkt Cyber Monday in Nederland?

Net als Black Friday wordt Cyber Monday steeds bekender in Nederland. Wij mogen dan geen Thanksgiving vieren, het is voor de marketeers van veel (grote) shops geen belemmering om het kortingspektakel hier te introduceren. November en december staan bekend als tijden waarin consumenten heel wat meer geld uitgeven om zichzelf voor te bereiden op de komende feestdagen. In Nederland grijpen steeds meer winkels en webshops het weekend dan ook met beide handen aan om je een aantal dagen lang te laten shoppen met flink wat korting.


Welke Black Friday en Cyber Monday aanbiedingen zijn er?

Het is maar één keer per jaar Black Friday en Cyber Monday en het zou natuurlijk erg zonde zijn als je een korting mist! Een goede voorbereiding is dus zeker het halve werk wat dit weekend betreft. De eerste producten zijn nu al in de aanbieding. Wil jij geen enkel kortingscode, deal of actie missen? Dan is het aan te raden om je te abonneren op de nieuwsbrief van Acties.nl en ons social media account te volgen. Ditzelfde kun je doen bij de winkel waar jij een product op het oog hebt. Er komende tijdens Black Friday een hoop kortingscodes voorbij die je natuurlijk (samen met andere sales en promoties) allemaal op Acties.nl terug gaat vinden. Houd de website in de gaten, want bij ons vind je tijdig een compleet en handig overzicht van alle kortingen bij Nederlandse webwinkels.

Bestellen


Kan je niet wachten en wil jij nu al van korting op je bestelling profiteren? Dat kan! Op dit moment kun je korting scoren met de volgende aantrekkelijke acties:

  • 15% korting op je hele bestelling bij Zalando 
  • 15% korting op al het speelgoed van Intertoys
  • 20% korting bij Nike 
  • 4% korting bij HP 
  • 20% korting op alle fotocadeaus van HEMA 
  • Tot 10% korting op laptops bij Coolblue
  • 20% korting op het eigen merk bij ASOS
  • 20% korting op de complete collectie bij Steps
  • €15,- korting bij ICI PARIS XL
  • 20% korting op jouw bestelling bij Sarenza

Wat ga jij shoppen op Black Friday en Cyber Monday?