Bespaar op leuke winterse uitjes tijdens de kerstvakantie

Nog één weekje werken of studeren en dan is het eindelijk kerstvakantie! De een heeft zijn of haar hele vakantie al volgepland met leuke uitjes en voorbereidingen voor de feestdagen, terwijl de ander juist zo weinig mogelijk heeft gepland om helemaal tot rust te kunnen komen. Heb jij ook nog een paar gaatjes vrij in je agenda, maar wil je deze wel graag vullen met leuke en relaxte uitjes? Lees dan in deze blog hoe je kunt besparen op de leukste winteractiviteiten!


Winter Efteling

Ben je nog nooit in de Efteling geweest rond de kerstperiode? Dan is dit zeker een aanrader! Voor de Winter Efteling is het gehele park omgetoverd tot een prachtig ijsparadijs. Je vindt er besneeuwde bomen, een schaatsbaan, een langlaufbaan en je kunt je lekker opwarmen bij diverse vreugdevuren. Daarnaast zijn al jouw favoriete sprookjesfiguren lekker warm aangekleed en kun je de Sneeuwprinses en Vuurprins ontmoeten! Laat je betoveren door de winterse magie van het sprookjesbos of zoek het avontuur op en kies voor de diverse achtbanen en attracties die je in het park kunt vinden. Bovendien kun je overal in het park heerlijke winterse lekkernijen vinden om jezelf mee op te warmen. Op dit moment kun je profiteren van 40% korting inclusief gratis entreekaartjes bij de Efteling, dus grijp je kans! De Winter Efteling duurt tot 2 februari, dus je hebt nog alle tijd om te genieten van de magische winterperiode in dit pretpark.


Wildnights bij Wildlands

Wil je een leuke beestachtige avond beleven? Overweeg dan om tijdens de vakantie naar Wildlands te gaan. Van 21 december tot en met 5 januari kun je dit dierenpark in de avonden bezoeken tijdens de Wildnights. Het gehele park wordt in deze periode door diverse lichtshows opgelicht. Ook vind je een waterorgelshow met verlichting, diverse foodtrucks en je kunt jezelf opwarmen bij een kampvuur terwijl je marshmallows roostert. Voordat je weer naar huis gaat, kun je de spectaculaire eindshow bekijken om je dag met een knal af te sluiten. Houd er rekening mee dat er speciale routes zijn gemaakt voor dit evenement, waardoor sommige delen van het park niet toegankelijk zijn. Tijdens deze periode zal het dag- en nachtritme van de dieren niet anders zijn dan normaal, dus de meeste dieren zullen na zonsondergang gaan slapen. Wanneer je dus voor de dieren naar Wildlands wil komen, kun je het park beter overdag bezoeken. Het is aan te raden om je entreekaartjes voor Wildnights online te bestellen. Wanneer je dit doet profiteer je namelijk van €2,50 korting!

Tijger in de zonsondergang


Amsterdam Light Festival

Vanaf 28 november tot en met 19 januari kun je het Amsterdam Light Festival bezoeken. Onze hoofdstad is deze gehele periode omgetoverd tot een groot kunstwerk door middel van betoverende verlichting. Moderne kunstenaars van over de hele wereld hebben speciaal voor dit evenement adembenemende lichtkunstwerken gemaakt, die je door de gehele binnenstad van Amsterdam kunt terugvinden. Om al deze kunstwerken te bekijken, kun je kiezen voor een wandelroute of een rondvaart. Op zo'n rondvaart kun je nu 30% korting pakken via Kinboat. Kies je liever voor een all inclusive pakket? Verblijf dan met minstens 25% korting in Amsterdam inclusief ontbijt, rondvaart en onbeperkt Glühwein en andere dranken tijdens de boottocht via Traveldeal.


Cool Event Scheveningen

Een andere manier om van mooie winterse kunstwerken te genieten, is door het Cool Event te bezoeken in Scheveningen. Op het Kurhausplein vind je een grote overdekte schaatsbaan omringt door verwarmde terrassen en restaurants. Om van de schaatsbaan gebruik te maken, kun je je eigen schaatsen meenemen. Heb je deze niet? Geen probleem, want je kunt ze daar ook gewoon ter plekke huren. Naast deze schaatsbaan kun je ook een Funskate ijsbaan vinden op het strand met uitzicht op de zee. Maar het meest spectaculaire onderdeel zijn de ijssculpturen die je in een gekoelde tent naast de pier kunt vinden. Het thema dit jaar is "Frozen Magic", dus laat je vooral betoveren door de mooie ijscreaties wanneer je Scheveningen bezoekt. Kleed je echter wel warm aan, want het kan nogal koud zijn in deze tent. Het Cool Event vindt plaats van 7 december tot en met 12 januari. Bezoek dit evenement nu lekker voordelig door je kaartjes via Tripper te bestellen. Hier kun je ze namelijk met €6,50 korting krijgen.


Kerstmarkten

Uiteraard kun je ook kerstmarkten bezoeken in de kerstvakantie. De grootste kerstmarkt in Nederland vind je in Dordrecht. Hier vind je meer dan tweehonderd kraampjes en veel gelegenheden om wat te eten of te drinken. Deze kerstmarkt is in tegenstelling tot de meeste andere kerstmarkten alleen dit weekend te bezoeken. Mocht je geen tijd hebben, dan is dat geen reden tot paniek. In kerstvakantie kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Royal Christmas fair in Den Haag, de ondergrondse kerstmarkt in de grotten van Valkenburg of de magische kerstmarkt van Maastricht. Alle kerstmarkten zijn geheel gratis, dus je hoeft alleen vervoer te regelen.

Kerstmarkt