Tips om last minute te besparen tijdens Carnaval

Vandaag begint het feest waar veel Brabanders naar uit hebben gekeken: Carnaval. Heb jij jouw outfits al klaarliggen, maar heb je nog een paar accessoires nodig? Of wil je juist nog een extra outfit scoren? Dan hebben we goed nieuws voor je! In deze blog hebben we een aantal last minute tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zorgeloos kunt carnavallen. Bovendien bespaar je ook al snel enkele euro's met deze tips, wat altijd mooi is meegenomen!


Slecht weer tijdens Carnaval

Helaas belooft het weer niet veel goeds dit jaar. Naast dat het dit weekend meters bier regent, gaat het ook gieten van de regen. Op alle dagen, vanaf vrijdag tot en met dinsdag, is er een kans op regenbuien. Bovendien zal het stevig gaan waaien en zal de temperatuur tussen de tien en veertien graden liggen. Het is dus verstandig om je warm aan te kleden en wellicht voor een dikkere panty of legging te kiezen wanneer je een rokje draagt. Heb je nog een nieuwe of reserve outfit nodig? Houd het weer dan goed in gedachten tijdens het shoppen.

Wil je voor de zekerheid een poncho of stormparaplu bij de hand hebben? Bestel deze dan Hipinderegen. Bij deze winkel scoor je bovendien ook nog eens €5,- korting of meer in de sale.

Gemaskerde tieners


Scoor een goedkope outfit

Het is altijd verstandig om een extra kostuum in de kast te hebben liggen. Wie weet gaat er iets kapot of wordt het pakje zo vies, dat je hem geen tweede keer meer aankan. Je kunt dus beter altijd een reserve setje inslaan dan dat je een outfit te kort komt. Uiteraard kun je ook de wasmachine wat vaker aanzetten dit weekend, maar uiteindelijk is het misschien ook wel een stuk leuker om elke dag in een ander kostuum je huis te verlaten. Goedkope outfits scoor je gemakkelijk bij Fun & Feest, Feestartikelen.nl, Bellatio, Coppens Warenhuis en Internet Toys. Heb je de outfit eigenlijk vandaag of morgen al nodig? Dan is het wellicht verstandig om even langs een lokale carnavalswinkel te gaan. Heb je helemaal geen budget om nog een outfit te scoren? Vraag dan aan vrienden of zij er eentje over hebben.

Ben jij een hele grote fan van een bepaalde film of serie en wil je graag verkleed als iemand van het huis Gryffindor, Disney prinses, de Joker of Captain America? Bezoek dan de website van Large. Je denkt wellicht niet direct aan deze webshop wanneer je aan carnaval denkt, maar hier shop je wel hele gave outfits van hoge kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een cape van jouw favoriete Harry Potter huis of een mooie jurk geïnspireerd op een Disney prinsessen of schurk. Profiteer bovendien van 15% extra korting met deze Large kortingscode.


Accessoires voor de finishing touch

Met een outfit kom uit uiteraard al een heel eind, maar de accessoires maken het vaak helemaal af. Heb je nog een paar kleinigheidjes nodig om van jouw outfit een succes te maken? Shop dan bij Xenos of MegaGadgets. Hier scoor je namelijk al vanaf €0,50 de leukste accessoires. Je kunt bij deze winkels terecht voor onder andere schmink, haarbanden in diverse thema's, confetti, slingers, serpentine en nog veel meer accessoires. Bekijk dus of er iets tussen zit waarmee jij jouw outfit compleet kunt maken. Is de levertijd te lang? Bezoek dan een Xenos bij jou in de buurt.

Confetti


Voordelig eten en drinken inslaan

Tijdens Carnaval kies je waarschijnlijk niet snel voor een gezonde maaltijd. Vaak lassen we even een pauze in bij een friettent of kebabzaak, waarna we weer gezellig terug de stad in keren. Het is uiteraard veel aantrekkelijker om even snel wat te eten tussendoor, dan om naar huis te gaan, te koken en vervolgens weer terug de stad in te gaan. Toch is het van belang om een goede bodem te leggen, gezien er door de meesten veel drank wordt gedronken dit weekend. Wanneer je op eten wil besparen, is het aan te raden om van te voren naar de supermarkt te gaan zodat je in ieder geval het ander in huis hebt voor bijvoorbeeld het ontbijt en de lunch. Neem ook een paar snacks mee voor onderweg of voor in je tasje, zodat je tussendoor iets kunt eten wanneer je trek krijgt. Het meeste geld wordt echter uitgegeven aan drank tijdens Carnaval. Het zou dus ideaal zijn wanneer je daar flink op kunt besparen. Ook hiervoor valt het aan te raden om een bezoekje aan een supermarkt te brengen. Vier je Carnaval in de stad of heb je een feestje in de buurt? Dan kun je de meeste gevallen (op een paar uitzonderingen na) je je eigen drank meenemen. Je kunt dus al snel flink besparen door zelf wat drinken mee te nemen.