Tips om te besparen op Wereld Dierendag, verwen jouw huisdier voordelig!

Vandaag op 4 oktober is het Wereld Dierendag: het feestje van elk beestje! Deze dag staat in het teken van alle dieren op de wereld, met natuurlijk onze eigen huisdieren in het bijzonder. Op Dierendag worden alle dieren in de wereld extra gewaardeerd, waardoor jij je eigen trouwe viervoeter extra (nog meer dan normaal) in de watten mag leggen! Denk aan lekkernijen, nieuwe speeltjes, een nieuw mandje of een wandeling door het bos. Heel veel winkels geven korting op deze dag zodat jij goedkoop je huisdier in het zonnetje kan zetten! Wij hebben daarom speciaal voor alle dierenliefhebbers een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij weer wat geld kunt besparen én extra inspiratie hebt om je huisdier eens flink te verwennen.


Wat is Dierendag?

Om te beginnen, wat is Dierendag eigenlijk? Hoe is het ontstaan en waarom deze dag? Dierendag, de dag waarop alle dieren wereldwijd extra aandacht en liefde krijgen. De dag valt jaarlijks op 4 oktober vanwege de feestdag van Sint Fransciscus van Assisi, die zich om dieren bekommerde. De dag is officieel uitgeroepen tot Dierendag door de Internationale Dierenbescherming. Sinds 1930 is 4 oktober in Nederland al dé dag voor alle dieren. In de week rondom Dierendag wordt er extra aandacht gevraagd voor dieren in nood die geen Dierendag kennen. Want ook die mogen niet vergeten worden op deze dag!

Dierendag


Lekkernijen

Welk dier houdt er niet van: eten! Des te reden meer om op Dierendag jouw huisdier eens flink te verwennen met een heerlijke maaltijd. Het is ook ontzettend leuk en dankbaar om honden-of kattenkoekjes te maken. Op internet staan vele recepten waar jij jouw lieve huisdier maar al te gelukkig mee maakt. Of wat dacht je van een groentetaart voor je cavia of lekkere viskoekjes voor je kat! En natuurlijk niet te vergeten, kauwbotjes voor je trouwe viervoeter!


Borstelen

Misschien is jouw huisdier wel een groot fan van een uitgebreide borstelsessie. Dan is dat natuurlijk de manier om jouw huisdier extra te verwennen. Niet alleen honden en katten vinden het heerlijk om geborsteld te worden, ook knaagdieren vinden het vaak fijn om geborsteld te worden. Proberen dus! Bovendien is het ook nog eens een goede manier om je huisdier een lekker zachte vacht te geven (weg met die knopen, hallo fluffy vachtje!).

Dierenvacht


Nieuwe speeltjes, mand of kussen

Slaapt jouw huisdier al jarenlang in hetzelfde mandje en is die inmiddels wel aan vervanging toe? Dan is Dierendag de perfecte gelegenheid om je huisdier eens lekker in de veren te leggen (letterlijk ;-)). Bij Petsonline ontvang je momenteel 10% korting op alle honden-en kattenmanden! En wat dacht je van een nieuw speeltje? Als jouw huisdier een groot fan is van speeltjes is het ook leuk om eens zelf een leuk speeltje te maken. Op YouTube staan vele inspiratiefilmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk zelf een speeltje kan maken. Erg leuk om het zelf te maken en vooral erg dankbaar werk als je ziet hoeveel plezier je huisdier ermee heeft! Bij Huisdierplein profiteer je momenteel van ruim 35% korting op al het Kong speelgoed.


Een dagje uit met je huisdier

Hoe leuk is het om met je hondje naar een hondenspeelparadijs te gaan? En ja, deze bestaan zeker! Deze speciale hondenspeeltuinen zijn te vinden door heer Nederland, gegarandeerd dat er eentje bij jou in de buurt zit. Mocht je het toch leuker vinden om een wandeling te maken door het bos dan maak je jouw huisdier hier uiteraard ook blij mee! Zolang hij maar rond kan huppelen en zijn vrijheid kwijt kan maak je elk huisdier gelukkig! Ook bij Pets Place ben je op het juiste adres op Dierendag. Je vindt hier op deze dag ontzettend veel acties, zo kan je dus ook gebruik maken van een professionele fotograaf die jou en je huisdier op de foto zet! Heb jij geen huisdier maar wordt je wel heel vrolijk van andere dieren? Neem dan eens de hond van je buren mee die vaak alleen thuis zit, of breng een bezoekje aan de kinderboerderij en neem je nichtjes of neefjes mee. Wat je ook nog kan doen is een handje helpen bij het dierenasiel. Misschien kun je een rondje gaan wandelen met een paar honden! Genoeg te doen op Dierendag dus!

Huisdier


Kortingsacties

Omdat het al bijna Dierendag is geven veel winkels al heel wat korting weg. In onze speciale Dierencategorie vind je vele kortingscodes, aanbiedingen en acties om goedkoop je huisdier te verwennen:

  • Bij LightInTheBox profiteer je van 90% korting op dierenspullen
  • Huisdierplein geeft 40% korting op Gourmet kattenvoer
  • Ontvang 5% korting op je Zooplus bestelling (vanaf €20,-)
  • Bij Bol.com maak je kans op 1 minuut gratis winkelen bij Pets Place!
  • Profiteer van 35% korting op Pedigree bij Bol.com
  • Ontvang 5% korting bij Pets Gifts

Low budget Dierendag

Dierendag hoeft eigenlijk geen geld te kosten, in principe heb je het zelf in de hand hoe jij je huisdier wilt verwennen op 4 oktober. Je huisdier heeft geen baat bij extra dure spullen. Met een creatief brein en wat handigheid kom je ook al een heel eind om je huisdier gelukkig te maken. Een nieuwe mand hoeft niet heel duur te zijn, tweedehands spullen kunnen ook prima zijn. Neem eens een kijkje op Marktplaats, daar vind je talloze dierenartikelen met een scherp prijsje! En onthoud goed: je huisdier heeft geen besef van geld en waarde, liefde is ten slotte kosteloos! Dus, knuffel je huisdier extra veel, ga samen knuffelen op de bank en geniet van de aanwezigheid van je huisdier op Wereld Dierendag!

Dierenvriend


Heb jij nog bespaartips voor Dierendag?