Maak je tuin klaar voor de lente met deze bespaartips

Aankomende zondag gaat de lente officieel van start. Afgelopen weken hebben we al mogen genieten van de heerlijke zonnestralen en ook de komende weken kunnen we aangename temperaturen verwachten met veel zon. Het wordt dus echt lenteweer en zo de hoogste tijd om je tuin klaar te maken voor de start van het nieuwe seizoen. Deze maand is dan ook het ideale moment om te zaaien, zodat de bloemen genoeg tijd hebben om tot bloei te komen. Ontdek hier hoe je jouw tuin klaarmaakt voor de lente en hoe je op deze aankopen flink bespaart.


Maak je tuin lenteklaar

Met de lente in aantocht is dit het juiste moment om te beginnen aan het nodige tuinonderhoud. Om te beginnen is het belangrijk om je tuin te bemesten en vrij te maken van al het onkruid. Vervolgens kunnen de planten in je tuin en de bodem wel wat voeding gebruiken na alle koude wintermaanden. Bij Welkoop profiteer je nu van fikse korting op al je tuinbenodigdheden, waaronder meststoffen en onkruidbestrijding. Hierna is het tijd om je planten eventueel te snoeien en nieuwe planten en zaden te planten. Neem eens een kijkje bij Tuinland of Tuincentrum Outlet voor een ruime keuze uit tuinplanten, bollen en zaden.

Vrouw aan het tuinieren

Voor al deze klusjes heb je natuurlijk ook het juiste gereedschap nodig. Tuinieren is een vrij intensief karwei en met handig gereedschap zoals een onkruidbrander of een hogedrukreiniger bespaar je jezelf eventuele lichamelijke klachten. Vooral voor oudere mensen kan het lenteklaar maken van de tuin erg zwaar zijn. Zorg er dus voor dat je slim aan de slag gaat en gelijk een hoop tijd bespaart op deze grote klus. Hieronder vind je mooie aanbiedingen en kortingscodes om het benodigde tuingereedschap extra voordelig in te slaan.


Alles voor een vogeltuin

Wil jij graag vogels in je tuin halen? Met een paar eenvoudige stappen verander je jouw tuin in een vogelparadijs. Het is belangrijk om zoveel mogelijk groen in je tuin aan te brengen. Het liefste dus geen tegels, maar een grasveldje waar de vogels op zoek kunnen naar wormen. Maak jouw gazon klaar voor de lente met de meststoffen en het graszaad van Moowy. Zo kleurt jouw tuin voor je het weet mooi groen. Daarnaast vinden vogels plekjes met water, zoals een vogelbadje, en vogelvoer erg aantrekkelijk. Al deze producten om vogels aan te trekken vind je bij Zooplus, waar je maar liefst 12% korting pakt met onze exclusieve kortingscode! De meeste vogels broeden tussen maart en juni, dus dit is hét moment om alles te bestellen voor je vogeltuin.

Vogels in tuin


Meer groen op je balkon

Heb jij geen flinke voor- of achtertuin, maar wil je toch sfeer creëren op jouw balkon? Grote planten kunnen veel ruimte innemen en dit wil je juist voorkomen wanneer je ruimte beperkt is. Kies daarom voor plantenbakken die je op kunt hangen of hangplanten die je eenvoudig kunt bevestigen. Ook zorgt een klimop voor veel groen op je balkon. Voor het ultieme tuingevoel kun je kunstgras bij jouw balkon aanleggen. Dit vergt geen onderhoud en je geniet het hele jaar door van een vrolijk stukje groen. Tijdelijk profiteer je van 25% korting op alle grastapijten bij Leen Bakker. Neem bij de woon- en tuinwinkel ook eens een kijkje tussen alle tuinmeubelen en bloempotten, om jouw balkon een volledige make-over te geven.


Groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin

Voor iedereen die van tuinieren houdt, is het onderhouden van een moestuin een mooie uitdaging. Het is niet voor iedereen weggelegd, aangezien het onderhouden van de planten erg arbeidsintensief is. Voor beginners is het verstandig om niet meer dan tien verschillende groenten, fruit of kruiden te planten. Elke plant heeft een andere verzorging nodig en zo blijft alles overzichtelijk. Om van start te gaan is een goede kweekbak een must. Hiermee heb je minder last van onkruid en de planten groeien een stuk sneller dan in de tuingrond. Bij Lidl heb je veel keuze uit planten- en kweekbakken die perfect zijn voor het planten van de zaden. Zorg dat de moestuinbak op een plek staat waar veel licht is, zodat de plantjes goed kunnen groeien. Hierna is het tijd om te zaaien. Kies jouw gewenste groenten, fruit of kruiden bij Tuinexpress, waar je alles scoort voor een geslaagde oogst. Voor je het weet zie je de planten groeien en kun je deze eventueel verpotten. Durf jij deze uitdaging aan?


Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon, er is altijd wel een manier om je tuin op te vrolijken met behulp van planten en bloemen. Geniet dit weekend of volgende week van het zonnetje terwijl jij aan de slag gaat met het lenteklaar maken van je tuin. Zo geniet je na deze klus extra veel van het prachtige lenteweer!