Goedkoop nieuwe schoenen in huis halen? Het is simpel!

Handige tips om van het kopen van schoenen weer een feestje te maken

In tijden van crisis zul je prioriteiten moeten stellen als het gaat om wat je wel en niet kunt kopen. Uiteraard wil je altijd zo min mogelijk betalen voor een artikel, zodat je met het overgebleven geld zelf iets leuk kunt doen. Een goed voorbeeld waar je op kunt besparen, zijn schoenen. Er zijn een aantal simpele tips waardoor jij dat droompaar schoenen voor een scherpe prijs kunt aanschaffen, zonder dat je de rest van de maand zuinig aan hoeft te doen.

Schoenen om uit te kiezen


Sale en nieuwsbrieven

De eerste gemakkelijke tip is door te kijken in de sale. Er is bijna altijd wel uitverkoop bij winkels, maar op het ene moment is dit meer dan op het andere. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld winterschoenen? Koop deze dan niet voor de winter, maar middenin de winter omdat er op dat moment vaak uitverkoop is. Let wel goed op dat je er snel bij bent zodra de sale is begonnen, want voor je het weet is jouw maat uitverkocht! Om precies te weten wanneer de sale begint van jouw favoriete winkel, kun je je abonneren op de nieuwsbrief van een winkel, ook zijn de meeste winkels tegenwoordig te volgen via de sociale media. Zo weet je precies op welk moment je er snel bij moet zijn.

De nieuwsbrief is overigens niet alleen handig om te weten wanneer de sale begint, maar ook om wat korting te krijgen. Bij ontzettend veel webwinkels krijg je namelijk een kortingscode zodra je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief. De kortingen kunnen variëren van vijf tot tien euro, maar ook deze kleine bedragen zijn natuurlijk weer handig meegenomen! Overigens zijn de kortingscodes niet alleen verkrijgbaar via de nieuwsbrief, maar kun je ze ook vaak vinden op onze website. Zoek op onze website naar de winkel waar je wilt bestellen en wie weet vind je wel een code die nog werkt.


Online en tweedehands shoppen

Je wilt dat ene paar schoenen uiteraard zo goedkoop mogelijk weten te scoren, en dat is dan ook de reden dat je het beste kunt shoppen via het internet. In het echt ben je natuurlijk veel te veel tijd kwijt om iedere winkel in en uit te gaan, terwijl je op het internet binnen korte tijd kunt zien waar jouw droomschoenen het goedkoopst zijn. Er zijn allerlei websites om webshops met elkaar te vergelijken, zoals Beslist.nl en Fashionchick.nl. Let ook goed op de verzendkosten. De ene webshop rekent meer verzendkosten dan de andere, en dat telt natuurlijk ook weer mee.

Een andere goede optie is het kopen van tweedehands schoenen. Er zijn veel websites waar tweedehands producten worden aangeboden, zoals Marktplaats.nl. Je hoeft niet te denken dat de schoenen die hierop staan helemaal afgedragen zijn, want de meeste zijn nog in goede staat en zijn soms helemaal niet gedragen. In dat geval heb je bijna nieuwe schoenen voor een veel lagere prijs dan in de winkel. Een handige tip als je gaat voor tweedehands schoenen, is om niet meteen akkoord te gaan met de gevraagde prijs. Breng een bod uit en kijk of de verkoper hiermee akkoord gaat. Wie weet kan je de schoenen nog voor een betere prijs krijgen dan er al stond!


Zijn de schoenen jouw geld waard?

Voor je een paar schoenen daadwerkelijk koopt, wil je wel weten of ze jouw geld wel waard zijn. Het is dus verstandig om er een langere tijd over na te denken of je de schoenen echt wilt of niet, en of het geen impulsieve aankoop zal zijn. Zo wil je de ene dag nog dit en de volgende dag iets heel anders. Het zou toch zonde van het geld zijn om schoenen te kopen die je vervolgens in de kast laat staan. Als je na een week nog steeds denkt dat je echt gelukkig gaat worden van de schoenen, kun je er wel zeker van zijn dat je ze ook veel gaat dragen.

Shoppen

Je wilt geen schoenen die binnen een aantal weken al helemaal afgedragen zijn, dus kies dan ook niet meteen voor het meest goedkope paar. Je kunt beter investeren in wat duurdere schoenen van een goed merk, dan dat je straks tien paar hebt staan die al snel kapot gaan. Bovendien krijg je bij de goedkope schoenen vaak vrijwel geen steun en ben je dus ook niet echt goed bezig voor je voeten. Bij de wat duurdere modellen kun je meestal wel rekenen op een goed voetbed en bovendien lopen ze vaak ook nog lekkerder dan een goedkoop paar. Wees verstandig en spaar wat geld voor een goed paar!


Ruilen of verkopen

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om schoenen te ruilen. Wie weet heb jij nog wel een paar schoenen in de kast staan die je eigenlijk nooit draagt. Behoorlijk zonde, en je kunt ze in dat geval beter ruilen voor een ander paar leuke schoenen. Je kunt op Marktplaats of speciale Facebook-pagina's een oproep plaatsen met wat jij te ruil hebt en of er een geïnteresseerde is. Zo niet, dan kun je het paar ook verkopen en dat geld weer gebruiken voor een nieuw paar schoenen. Zo doe je iets weg en krijg je er iets voor terug, maar zorg je er ook voor dat jouw kast op een gegeven moment niet stampvol zit.