Met deze tips maak je voordelig je tuin klaar voor de herfst

Precies over een week gaat de herfst officieel van start. Dit kunnen we nu al merken aan het regenachtige weer en de grauwe dagen. Langzaamaan laten de bomen en struiken de bladeren los en neemt de natuur de welbekende herfstkleuren aan. Het is dan ook de hoogste tijd om je tuin klaar te maken voor de herfst! Om deze flinke klus zo goed mogelijk aan te pakken hebben wij de beste tips voor jou op een rijtje gezet. Zo lees je in deze blog welke tuinartikelen je nodig hebt en hoe je kunt besparen op jouw eigen herfsttuin.


Een tuin vol vogels

Na de zomer trekken veel vogels in grote zwermen naar warmere landen om hier te overwinteren. Echter zijn er een hoop vogels die van de koude en vochtige herfstdagen houden en juist naar ons land trekken. Je kunt dus nog van een hoop mooie vogels genieten en deze eenvoudig lokken naar jouw tuin. De vogels zijn tijdens de herfst druk op zoek naar voedsel en reserves voor in de winter en kunnen hier wel wat hulp bij gebruiken. Wil je verschillende soorten vogels naar je tuin halen? Dan is het belangrijk om verschillende soorten voer in je tuin te verspreiden, aangezien niet iedere vogel naar hetzelfde voer op zoek is. Bij bitiba scoor je allerlei voedsel voor wilde vogels in het herfstseizoen, zoals vetbollen, zaden en pinda's. Ook kun je bij Vivara terecht voor voedsel en andere producten om vogels mee te lokken. Denk bijvoorbeeld aan een huisje of vogelbadje, waar de vogels kunnen genieten van het verse regenwater. Daarnaast kun je vogels ook snel lokken met planten en verse besjes. Vogels houden namelijk enorm van tuinen vol groen en de sappige besjes vallen uiteraard ook in de smaak. De bessenstruiken die geschikt zijn voor vogels kun je bestellen bij Tuinexpress.

Vogel in vogelhuisje


Dek de tuinmeubelen af

De lage temperaturen en het regenachtige weer zorgen ervoor dat het buitenseizoen ten einde is gekomen. De tuinmeubelen worden nu haast niet meer gebruikt, waardoor je deze het beste kunt opbergen of afdekken met een beschermhoes. Bij Leen Bakker shop je deze handige tuinmeubelbeschermers nu met tot wel 40% korting! Ideaal voor mensen met weinig bergruimte en zo hoef jij de grote tuinbanken en -tafels niet te sjouwen.


Opruimen, planten en snoeien

Aan het begin van de herfst liggen de tuinen al snel vol met bladeren van de struiken en bomen. Veel mensen vinden dit rommelig ogen en gaan meteen aan de slag met het opvegen van deze bladeren. Toch zijn deze bladeren erg goed voor jouw tuin. De bladeren dienen namelijk als een natuurlijke beschermlaag tegen de vorst in de winter. Ook trekken de bladeren een hoop insecten aan die hier beschutting zoeken. Deze insecten trekken vervolgens het blad de aarde in, wat zorgt voor een betere bodem voor je planten. Natuurlijk is het wel verstandig om het pad vrij te maken van de bladeren. Niet alleen is de kans dat je uitglijd erg groot, ook is de kans op onkruid groot wanneer de bladeren op de bestrating blijven liggen.

Groeien er paddenstoelen in jouw tuin? Laat ze dan vooral lekker staan. De paddenstoelen zijn erg nuttig voor jouw tuin doordat ze tuinafval omzetten in meststof. Ook bevorderen paddenstoelen de groei van de bomen in je tuin. En zeg nou eerlijk: ze zien er ook gewoon heel mooi uit.

Paddenstoel

Ook in het najaar zijn er een hoop planten die voor kleur in je tuin kunnen zorgen. Zo zijn viooltjes, de gele zonnehoed, chrysanten en vetkruid perfect voor de herfst- en wintermaanden. Zoek je nog een aantal herfstbloeiers om je tuin mee op te fleuren? Neem dan eens een kijkje bij Plantje.nl of Tuinland, waar je bollen, zaden en tuinplanten erg voordelig scoort. Met deze planten ben je verzekerd van een vrolijke tuin tijdens de sombere maanden.

Hierna is het tijd om je gazon en de struiken klaar te maken voor de koude maanden. Geef de heggen en struiken een flinke snoeibeurt om te voorkomen dat deze gaan rotten in het najaar. Je gazon kan juist wat extra meststoffen gebruiken om de komende maanden door te komen. Deze meststoffen en eventueel wat extra graszaad kun je shoppen bij Moowy. Plaats je nu je bestelling, dan kun je met deze kortingscode profiteren van 10% korting op de benodigdheden voor de herfst.


Breng sfeer met tuinverlichting

Tuinverlichting is niet alleen handig zodat je kunt zien waar je loopt, het brengt ook sfeer rondom je woning en het werkt zelfs inbraakwerend. Met de tuinpadverlichting van INTOLED breng je eenvoudig wat gezelligheid aan in je hele tuin. Voor een ruime tuin zijn de waterdichte LED-strips van LedstripKoning een goede optie. Je kunt deze namelijk gemakkelijk bedienen met een afstandsbediening en plaatsen op de gewenste plekken in je tuin. Daarnaast zijn de LED-lampen erg energiezuinig, wat flink kan schelen in je portemonnee.


Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden om je tuin om te toveren in een gezellige herfsttuin. Kies een droge dag uit om aan de slag te gaan met deze flinke klus, zodat je deze checklist in één dag kunt afronden. Mocht je benieuwd zijn naar nog meer tuinaanbiedingen, check dan onze "Huis & Tuin"-categorie.