Tips om te besparen op de kosten van je huisdieren

Het is 4 oktober Dierendag en dat betekent dat alle viervoeters weer flink in het zonnetje mogen worden gezet! Eerder zetten we de kosten van huisdieren al op een rij, maar hoe zorg je dat de kosten niet de spuigaten uitlopen? Wat voer hier, een speeltje daar, en je bent toch zo weer wat euro’s verder. Wij hebben de beste huisdieraanbiedingen voor je bij elkaar gezocht en laten zien hoe jij tot tientallen euro’s per jaar kunt besparen zonder je favoriete huisdier tekort te doen!


Koop je huisdierenuitzet tweedehands

We zijn vaak geneigd om nieuwe dingen te kopen, terwijl er zo ontzettend veel kwalitatief goede producten tweedehands online worden aangeboden. Heb jij een krabpaal, bench of konijnenhok kopen, maar vind je ze in de winkel wat duur? Check Marktplaats en wie weet vind jij in je eigen stad nog een goedkopere oplossing! Zo goed als nieuwe producten of benodigdheden die nog een ronde mee kunnen, kan je zo extra voordelig in huis halen.

Puppy


Bestel dierenbenodigdheden online

De absolute nummer één tip om euro’s korting te pakken is door je dierenvoeding online te bestellen. We zijn vaak geneigd om in de supermarkt een blikje of zak voer mee te grissen of halen het speciaal op in de dierenwinkel. Hoewel het altijd een leuke beleving is om de konijntjes te zien rond hupsen, loont het veel meer om je dierenbenodigdheden online te bestellen. Goedkope diervoeding haal je zo eenvoudig en snel in huis.

Online kan je niet alleen veel beter prijzen vergelijken en zo inspelen op actuele aanbiedingen, maar zijn er ook nog meer mogelijkheden om korting te pakken op je bestelling. Bijvoorbeeld door kortingscodes te gebruiken.

Momenteel lopen er bijvoorbeeld de volgende acties online:

  • Zooplus: 5% korting op je hele bestelling met de kortingscode
  • Pets Place: 5% korting op het hele assortiment
  • Huisdiersuper: €2,50 korting via de nieuwsbrief

Kat


Besparen op dierenartskosten

Dierenartskosten zijn vervelende onvoorziene kosten die je uiteraard voor je trouwe viervoeter over hebt. Toch kunnen de rekeningen behoorlijk pijnlijk zijn. Besparen op dierenartskosten zitten vooral in het voorkomen van dierenartsbezoekjes. Een goede verzorging van je dier speelt hierin een belangrijke rol. Geef voeding dat is afgestemd op zijn of haar behoeftes, zorg dat hij of zij geen overgewicht krijgt en verzorg eventueel de vacht van het dier goed.

Mocht je huisdier toch een regelmatige klant van de dierenarts zijn dan valt het te overwegen om een ziektekostenverzekering voor je huisdier te nemen. Leer je huisdier bovendien goed kennen en raadpleeg de dierenarts op tijd. Hiermee spaar je op termijn een hoop ellende uit. Bij sommige dierenartsen is het bovendien mogelijk om eerst te bellen voor advies. Dat scheelt je een hoop consultkosten!

Meer dieren acties vind je in deze categorie!


Heb jij nog goede bespaartips? Laat het ons weten in een reactie!