Begin voordelig aan je goede voornemens en hou ze beter vol

Elk jaar beginnen veel mensen weer met een aantal goede voornemens. Je wil misschien wat kilo's kwijt na de feestdagen, stoppen met drinken of gewoon wat gezonder leven. Helaas zijn er velen die het na een paar weken alweer opgeven. Het kost te veel moeite, tijd en/of geld, dus dan laten we het maar zitten. Maar, het kan ook anders! In deze blog lees je hoe je voordelig aan de meest populaire goede voornemens kan beginnen en hoe je ze ook langer vol kan houden. Alle tips en tricks om dit te bereiken vind je hieronder. Let's go!


Gezonder eten en drinken

Een voornemen wat elk jaar flink wordt geroepen is gezonder eten en drinken. Zeker na de feestdagen, waar je zo'n beetje al het lekkers kon eten, wordt er door veel mensen aan de rem getrokken. Toch beginnen de meeste mensen te haastig aan dit voornemen, waardoor je het minder lang volhoudt. Direct alleen maar sla eten en alle chips en koekjes verbannen helpt vaak niet. Begin met een kleine verandering in je eetpatroon en pas het met beetje bij beetje aan, zodat het niet meteen rigoureus aanvoelt. Bestel bijvoorbeeld maaltijdboxen bij HelloFresh. Alle verse ingrediënten worden op maat bij je thuisbezorgd en je kunt zelf de lekkerste en gezonde recepten kiezen. Bovendien ontvang je tot €45,- korting op je eerste boxen.

Schrift met goede voornemens


Meer sporten en bewegen

In het nieuwe jaar willen we massaal meer gaan sporten en bewegen. De reclames voor sportscholen vliegen je vaak om de oren, dus je kan er niet onderuit. Toch ben je na drie weken die fitnessapparaten alweer beu. Denk van tevoren goed na over wat voor sport je wil doen en waar je gemotiveerd door raakt. Misschien presteer je wel beter als je met een groepje sport en kom je vaker naar de les door groepsdruk. Zoek bijvoorbeeld een sportmaatje, zodat je altijd een stok achter de deur hebt om te gaan. Hij of zij gaat namelijk ook en die laat je nou eenmaal niet zitten. Daarnaast kun je ook een nieuwe sportoutfit shoppen, zodat je helemaal zin hebt in die eerste sportles in je nieuwe outfit. Ontvang nu bijvoorbeeld 20% extra korting op je aankopen bij adidas en Reebok met een kortingscode.

Sportende vrouw


Stoppen met roken en alcohol

Stoppen met roken en/of alcohol zijn populaire voornemens die jaarlijks weer voorbijkomen, maar die vaak na één maand al worden opgegeven. Trends als Dry January en Stoptober klinken vaak heel aantrekkelijk om aan mee te doen. Toch is het tijdelijk detoxen helemaal niet zo zinvol. Eén maand niet roken/drinken heeft geen nut als je daarna weer in je oude patroon verder gaat. Wat kun je dan wel doen? Heb je een gezellige borrel en heb je toch wel zin in een wijntje of biertje? Kies dan voor een 0,0% variant of pak een keer een alcoholvrije cocktail. Zo kun je toch lekker meedoen zonder dat je aan de alcohol zit. En wanneer je echt wil stoppen met roken, mag je best hulp zoeken. Vertel je omgeving dat je graag wil stoppen, shop nicotineproducten bij de online drogist of apotheek, of maak een afspraak met je huisarts.


Afvallen

Of je nou net wat te veel gegeten hebt in de decembermaand of de coronakilo’s niet kan kwijtraken, afvallen blijft een van de populairste goede voornemens. Helaas starten veel mensen in januari met een crashdiët dat maar tijdelijk effect heeft en/of blijven een lange tijd jojoën. Ieder lichaam is anders, dus het is van belang dat je goed naar jezelf kijkt en luistert voor wat je nodig hebt. Ga eens na hoeveel je op een dag inneemt en hoeveel je verbrand. Hierin moet namelijk een balans ontstaan, wil je niet aankomen. Wil je afvallen, dan moet je (tijdelijk) minder innemen. Gezond eten, sporten en bewegen helpen hierbij, maar gun jezelf af en toe iets lekkers. Meet het af of pak het bijvoorbeeld alleen in het weekend, zodat het je niet het gevoel hebt dat je iets moet laten staan. Zo kun je het veel beter en langer volhouden! Daarnaast zijn er ook een heleboel handige supplementen die bijdragen aan je afvalproces.


Duurzamer leven

Nu duurzaamheid steeds belangrijker is, wordt duurzamer leven steeds vaker genoemd als goed voornemen. Gelukkig spelen veel winkels hierop in en kun je duurzame oplossingen tegenwoordig met korting scoren. Zo kun je je huis voordelig slimmer maken, goedkoop vegetarisch eten dankzij de supermarktaanbiedingen en leuke items tweedehands of refurbished shoppen. Een echte win-winsituatie, want je draagt bij aan een duurzame toekomst, maar je kunt ook heel wat euro’s besparen voor jezelf.


Besparen

Ze zeggen dat geld niet (altijd) gelukkig maakt. Toch is het leuker als je wat meer kunt besteden of een buffer op je bankrekening achter de hand hebt. Daarom roepen heel wat mensen op 1 januari dat ze dit jaar gaan budgetteren, letten op hun uitgaven en/of gaan (be)sparen. Gelukkig zijn wij van Acties.nl aardig goed in het helpen bij besparen op je uitgaven. Daarom hebben we de beste kortingscodes en acties van dit moment hieronder voor je op een rijtje gezet, zodat jij het jaar goed kunt beginnen met besparen op je aankopen bij je favoriete webshops. Uiteraard vind je nog veel meer voordeel op Acties.nl.