Nationale Voorleesdagen: bespaar op de leukste boeken voor jou en je kindje

Misschien had je het al gehoord, maar vanaf vandaag beginnen de Nationale Voorleesdagen. Deze duren tot en met zaterdag 1 februari en worden georganiseerd om het voorlezen aan kinderen die nog niet kunnen lezen te bevorderen. Lezen is uiteraard ook erg leuk, ontspannend en leerzaam voor volwassenen. Daarom hebben we in deze blog een aantal leuke bespaartips op een rijtje gezet, zodat je de boekenkast van jou en je kindje goed kunt aanvullen deze week!


Besparen op kinderboeken

Wanneer wij een boek hebben gelezen, leggen we die vaak in een kast en kijken we er niet vaak meer naar om. Bij kinderen is dit een ander verhaal. Die kunnen elke keer weer genieten van hetzelfde verhaaltje, ondanks dat ze allang weten hoe deze afloopt. Toch is het leuk om een aantal boekjes op voorraad te hebben zodat je wat kunt afwisselen. Op dit moment kun je bij Intertoys kinderboeken shoppen met €10,- korting en bij Voordeelboekenonline.nl ontvang je €5,- korting op veel kinderboeken. Bovendien kun je tijdens de Nationale Voorleesweek profiteren van gratis verzending op populaire kinderboeken bij bol.com. Bezoek deze webshops dus deze week om voordelig je kinderboekenvoorraad aan te vullen.

Tip: het boek dat dit jaar centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen is "Moppereend" van Joyce Dunbar. Wil je dit boek graag voorlezen aan jouw kindje? Dan kun je deze nu voordelig shoppen bij bol.com, Bookspot of Paagman.

Kind met ouder leest boek


Gepersonaliseerde kinderboeken

Zoek je een leuk gepersonaliseerd kinderboek voor je kindje of als cadeautje voor iemand anders? Bij Etsy en HEMA kun je kiezen uit een breed assortiment kinderboeken waarbij je de naam van degene voor wie het boekje is bedoeld kunt laten invullen. Wil je graag een kinderboekje laten maken waarin je eigen foto's zijn verwerkt? Bekijk dan eens de kinderboekjes bij Fotofabriek.


Besparen op boeken voor volwassenen

Wanneer je zelf nog op zoek bent naar een leuk nieuw boek, dan kun je op dit moment bij diverse winkels terecht voor hoge kortingen op boeken. Scoor bijvoorbeeld tot 60% korting in de boekenoutlet bij bol.com of krijg tot 70% korting op heel veel boeken bij Bookspot. Vaak zijn de boeken die met hoge kortingen worden verkocht niet de allernieuwste boeken. Toch kun je bij sommige winkels zoals Bookspot ook tot €10,- korting krijgen op bestsellers en bekende titels. Wil je het nieuwste boek van jouw favoriete schrijver shoppen, maar is deze niet afgeprijsd? Bekijk dan of je een algemene kortingscode kunt vinden op Acties.nl voor een boekhandel of groothandel als bol.com of Bijenkorf.


Tweedehands boeken

Door tweedehands kinderboeken of boeken voor volwassenen te kopen, kun je ook al snel een paar euro besparen op je aankoop. Tweedehands boeken kun je vinden op markten, in tweedehands winkels, maar bijvoorbeeld ook op bol.com of Voordeelboekenonline.nl. Wanneer je naar tweedehandsboeken zoekt op deze websites is de kans vaak groot dat de boeken licht beschadigd zijn. Wanneer je dit niet erg vindt, kan het kopen van deze boeken een mooie uitweg bieden wanneer je direct wilt besparen op boeken zonder te wachten op een goede actie of kortingscode.

Vrouw voor een boekenkast


E-books

Een andere manier om te besparen op het aanschaffen van boeken, is door een e-reader aan te schaffen. Vooral wanneer je het ene na het andere boek verslindt, valt het aan te raden om deze optie te overwegen. Het aanschaffen van zo'n e-reader kan soms wat prijzig zijn, maar wanneer je er eenmaal een hebt bespaar je al snel tientallen euro's op het kopen van boeken door de digitale versie ervan aan te schaffen. Bij bol.com kun je bijvoorbeeld al e-books kopen vanaf €0,01! Verder kun je tot 70% korting ontvangen op e-books bij Kobo, Managementboek.nl, Lonely Planet en Paagman. Een andere bijkomstigheid van een e-reader is dat het veel ruimte scheelt in je koffer wanneer je op vakantie gaat. Je hoeft geen dikke pillen aan boeken meer in je koffer te proppen, je kunt gewoon zoveel boeken als je wil op je e-reader zetten! Shop een e-reader nu extra voordelig bij de volgende winkels: Banggood, Kobo, bol.com, DealDonkey of eGlobalCentral.


Ruil je boeken

Geef je toch de voorkeur aan fysieke boeken? Ruil dan eens een keer een boek wanneer je wat nieuws wil lezen maar er eigenlijk het geld er niet voor hebt. Uiteraard kun je in je vriendenkring rondvragen of iemand nog een goed boek heeft, maar je kunt ook een ruilkastje op zoeken bij jou in de buurt. Ruilkastjes worden steeds populairder en zijn in de meeste steden op diverse plaatsen te vinden. Dit zijn kleine houten kastjes, vaak met een glazen deurtje, waarin een aantal boeken staan. Heb je een boek in de kast staan waarvan je weet dat je deze nooit meer gaat lezen? Plaats deze dan in zo'n ruilkastje en pak er een ander boek uit die jou interessant lijkt. Zo kun je dus iemand anders blij maken met jouw boek, terwijl jij weer blij bent met een goed boek van een andere buurtbewoner.