7 manieren om goedkoop baby- en kinderkleding te kopen

Besparen op baby- en kinderkleding

Als ouder zijnde wil je natuurlijk alleen het beste voor je kinderen. Het is ontzettend leuk om ze trendy aan te kleden en het liefst zou je ze elke dag een mooie nieuwe outfit aantrekken. Helaas is kinderkleding behoorlijk prijzig, vooral als je van merkkleding houdt. Heb je maar een klein budget en frustreert het je dat je niet alles wat je nodig hebt kan kopen voor je kleintje? Met onderstaande tips kan je heel veel besparen op baby- en kinderkleding en kan je met weinig geld veel meer doen!


Creatief combineren; kleed je kind slim aan

Ben jij iemand die van merkkleding houdt? Bij kleine kinderen brengt het eigenlijk zijn geld niet op; voordat het kledingstuk de kans krijgt om te bewijzen dat het van goede kwaliteit is, is je kind er alweer uitgegroeid! Wil je toch dat jouw kind echte merken draagt, pak het dan slim aan. Tast voor opvallende kledingstukken zoals een truitje, jas of schoenen wat dieper in de buidel en kies voor een duurder of bekend merk. Ondergoed, rompertjes, T-shirts en zelfs broeken kan je heel goed voor minder geld aanschaffen. Een outfit die bestaat uit een mooi merkshirt, een basisjeans en merkschoenen, met daaronder ondergoed van een onbekend merk, ziet er toch heel trendy uit.

Kinderkleding


Tweedehands kinderkleding kopen

Op de peuter- en kleuterleeftijd zijn de kinderen vaak al uit de kleren gegroeid, voordat deze versleten zijn. Daarom wordt er ook op zo veel plaatsen tweedehands kinderkleding aangeboden. Zo kan je voor een zacht prijsje kleding kopen die nog in heel goede staat is, vaak ook merkkleding, en dat is niet iets om je voor te schamen.


Merkkleding

In de twee tips hierboven heb je al gelezen hoe je door slim gebruik te maken van enkele items van de grote merken, in plaats van een complete outfit van merkkleding te kopen, flink kan besparen op baby- en kinderkleding. Tweedehands kan je veelal ook merkkleren op de kop tikken. Maar, wat ook een heel goed alternatief is, is om eens een outlet centrum te bezoeken. Daar worden de items van de grote merken van het vorige seizoen of spulletjes met een heel klein foutje verkocht. Zo kan je echte merkkleding en –accessoires aanschaffen voor een fractie van de originele prijs.

Merkkleding


Koop alleen maar in de uitverkoop

Koop de kleren voor je kinderen, als het even kan, alleen maar tijdens de uitverkoop. Eigenlijk ben je een dief van je eigen portemonnee als je buiten de sale periode gaat shoppen. De korting die je tijdens de sale krijgt, kan namelijk flink oplopen; soms tot wel 75%! Wacht ook tot de uitverkoop al een tijdje bezig is; voor een item dat vorige week nog in de schappen lag voor 35% korting, is de korting de week erna waarschijnlijk al opgelopen naar 50%. Op dit moment is het sale bij onder andere Amazing Kids, V&D, Kleertjes.com en Zalando. Zo geeft Amazing Kids tot 75% korting en V&D tot 70% sale voordeel. Kleertjes.com geeft nu tot 60% korting op oudere collecties en bij Zalando shop je met voordeel oplopend tot liefst 70%.

Als je de kans krijgt, moet je tijdens de uitverkoop regelmatig gaan kijken. Je kan dan in de gaten houden of de prijzen nog verder naar beneden gegaan zijn en vaak worden er tussentijds ook nog kleren uit het magazijn bijgehangen. Zo kan je precies op het juiste moment je slag slaan!

Daarnaast kan je ook alvast mooie spulletjes die flink afgeprijsd zijn, inkopen voor het volgende seizoen. Jij weet precies welke maat je kindje heeft en kan dus ook inschatten welke maat het de komende winter of zomer zal hebben.


Prijzige en voordelige winkels

Iedereen weet wel dat er winkels zijn met dure en met goedkopere kledinglijnen. Daar kan je goed gebruik van maken door slim te combineren met duurdere kleding en items van de goedkopere winkels. Sommige dingen kan je in bulkverpakking kopen, waardoor je ook goedkoper uit bent. Denk bijvoorbeeld aan voordeelverpakkingen met rompertjes, ondergoed, sokken of basis T-shirts. Onder meer HEMA en Kruidvat zijn handige winkels om deze artikelen te kopen. Kijk ook eens bij de grotere drogisterijketens voor dit soort producten. Vooral tijdens de bekende uitverkoop op de textielafdeling kan je dan echt voor een prikkie een pyjamaatje, een pak rompertjes, ondergoed of sokken vinden!


Online shoppen

Ook online kan je op verschillende manieren besparen op baby- en kinderkleding. Webshops hebben regelmatig acties met kortingscodes waarmee je leuke korting kan krijgen en daarnaast loopt hun sale ongeveer gelijk met de sale in de winkels in de stad. Om deze kortingscodes te vinden, hoef je alleen even op onze website te kijken. Wij hebben alle kortingscodes overzichtelijk bij elkaar staan. De meeste online winkels rekenen geen verzendkosten als je boven een bepaald bedrag bestelt, check dus even wat dat bedrag is. Als je er nét onder zit, kan je er voor hetzelfde geld nog een broekje, truitje of iets anders bij doen!

Verder zijn er ook nog de buitenlandse webshops. Bij de Amerikaanse webshops kan je terecht voor goedkope merkproducten en de allerlaatste mode tegen lage prijzen. Bij de Chinese webshops (zoals LightInTheBox en MiniInTheBox) kan je heel veel leuke kinderkleding vinden die een stuk goedkoper is. Let wel op de regels omtrent de invoerrechten. Voor bestellingen onder de €22,50 hoef je geen invoerrechten te betalen, zit je daarboven dan loop je het risico dat de douane jouw pakje controleert en dat er een naheffing wordt gestuurd. Dit soort controles vinden steekproefsgewijs plaats en vaak heb je totaal geen problemen, maar als het je overkomt, ben je natuurlijk wel ineens een stuk duurder uit!


Zelf naaien

Als je twee linkerhanden hebt, moet je er natuurlijk niet aan beginnen, maar anders is zelf de kleren voor je kinderen naaien ook nog een optie. Zeker voor de kleinste maatjes kan je met een restlapje stof al mooie kledingstukken naaien. Op de markt kan je voordelig stof per meter kopen waarmee je zelf de mooiste creaties kan maken. Als je goed kan naaien, kan je zelfs kledingstukken van de grote merken namaken. Naaien is een hobby die niet alleen leuk is, maar ook heel lucratief! Begin met eenvoudige patronen en je zal zien dat je het zo onder de knie hebt. Eventueel kan je ook een cursus doen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, kan je zelfs ook voor jezelf of partner kleren naaien.

Naaien


Kies de tips die bij jou passen

Waarschijnlijk zal je niet met alle bovengenoemde tips je voordeel kunnen doen. Het hangt ook van je omstandigheden en mogelijkheden af. Woon je in of vlakbij het centrum en heb je veel tijd, dan kan je vaak gaan kijken of je mooie koopjes op de kop kan tikken. Heb je minder tijd en ben je handig op de computer, dan is online kopen misschien meer jouw ding en zelf naaien is uiteraard ook niet voor iedereen weggelegd. Kies dus de tips eruit die voor jou goed werken en doe er je voordeel mee. Op die manier kan je heel veel besparen op de kleding voor jouw kids en kan je ze voor minder geld toch altijd mooi aankleden!