8 tips om te besparen op Sinterklaas cadeaus

Dit weekend is het zo ver: Sinterklaas vaart ons land weer binnen! Het leukste kinderfeest van het jaar gaat weer van start en dat betekent: pepernoten, cadeautjes en plezier! De nodige Sinterklaas cadeaus kunnen worden ingeslagen en gedichten kunnen uitgetypt worden. En dat kan oplopen. In moeite en.. kosten. Ik heb op de redactie even rondgevraagd en heb 8 tips voor je in petto hoe jij kunt profiteren van de beste Sinterklaas aanbiedingen. Scoor je Sinterklaas cadeaus voordelig met deze tips!


1. Verspreid je aankopen

Oké, het is nu wellicht wat kort dag, maar door je Sinterklaas aankopen te verspreiden hoef je niet in een keer een klap geld uit te geven. Kom je gedurende het jaar iets leuks tegen voor je zoon of dochter? Koop het dan vast voor de decembermaand! Deze kleinere uitgaven door het jaar heen doen namelijk een stuk minder pijn en zijn even leuk om te krijgen!


2. Timing is key

Door een langere periode in ogenschouw te nemen kan je ook beter inspelen op aanbiedingen. Speelgoed winkels hebben gedurende het jaar na seizoenen uitverkopen, maar spelen soms ook in op speciale feestdagen. Gelukkig komen er nog een aantal dagen aan waarop jou je slag kunt slaan (zie puntje 8!).

Strooigoed


3. Tweedehands cadeaus

Op tweedehands producten kan je een hoop geld besparen terwijl de kwaliteit vaak nog erg goed kan zijn. Speur Martkplaats of een andere prikbord of koopjeshoek eens af naar speelgoed. Je herkent de situatie vast: kinderen hebben eigenlijk al genoeg, krijgen een cadeau, spelen er twee keer mee en laten het vervolgens in de hoek liggen. Veel van dit soort speelgoed is nog zo goed als nieuw en wordt online weer aangeboden voor een prikkie. Dat kan jou toch zo al tientallen euro’s opleveren.


4. Kwaliteit boven kwantiteit

Eigenlijk moeten we teruggaan naar de start van dit al. Wat is jouw Sinterklaas budget per kind? Je bent vaak geneigd heel veel te kopen en uit te geven wat voor een stortvloed aan cadeaus zorgt. Cadeaus waar in de realiteit misschien maar een enkele keer naar gekeken wordt, omdat er zóveel nieuws is om mee te spelen. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Er hoeven op 5 december geen 3 jutezakken voor de deur worden afgeleverd door de Sint én een playstation valt wat buiten de categorie schoencadeautje. Ga voor kwalitatieve producten waar je kind waarschijnlijk even veel plezier aan gaat hebben! Kinderen kijken niet op een cadeautje meer of minder.


5. Goedkoop vs duur

Budget blijft een lastig dingetje. Toch hoeft een geslaagd Sinterklaasavondje echt geen bakken geld te kosten. Waarom dure cadeaus kopen terwijl een kind ook blij kan zijn met een goedkoper exemplaar? Jij kent je kind het beste, maar koop cadeaus die bij elkaar passen, bouw het op van goedkoop naar duur, want niet alles hoeft groots te zijn.

Krijtjes


6. Sinterklaas aanbiedingen

Eén van de belangrijkste bespaartips is uiteindelijk natuurlijk profiteren van de beste Sinterklaas aanbiedingen. Gelukkig spelen winkels volop in op de feestdagen in december en strooien ze vooraf met flinke kortingen. Zo kreeg je laatst 10% korting bij Intertoys en heeft ook Bol.com regelmatig goede kortingen op producten. Natuurlijk komen er ook nog een hoop goede acties aan, maar hier volgen alvast wat kortingen die je niet over het hoofd mag zien!

  • Bart Smit – tot 50% korting op speelgoed
  • Cadeautjes.nl – 10% kortingscode
  • ICI PARIS XL – tot 30% Sinterklaas korting
  • MegaGadgets – 10% korting
  • Prenatal – tot 20% korting

7. Online shoppen

Wij zijn misschien wat bevooroordeeld, maar online shoppen heeft alleen maar voordeel: zie in een handomdraai de beste Sinterklaas kortingen, omzeil drukke winkelstraten en gestreste mede Sinterklazen en sjouw je niet verloren. Online kan je nou eenmaal al snel extra besparen op producten. Vaak zijn er exclusieve acties online, maar kan je ook nog extra korting pakken via bijvoorbeeld een nieuwsbriefinschrijving!


8. Wacht op Black Friday

Eén van de naderende shopping dagen die jij als Sinterklaas niet mag missen is natuurlijk Black Friday. Op vrijdag 24 november kan jij bij ontzettend veel winkels genieten van extra korting op (een deel van) het assortiment. Hou Acties.nl in de gaten want je gaat hier uiteraard alle acties terugzien! 


Heb jij nog goede Sinterklaas kortingen gespot?