6 tips om te besparen op je smartphone

Wil jij de nieuwste iPhone hebben waarmee je onbeperkt kunt bellen en video's kunt streamen? Dan kunnen jouw telefoonkosten maandelijks flink oplopen. Zeker wanneer je student bent, is het vaak al lastig om maandelijks rond te komen. Dan heb je zeker geen zin om ook nog eens een dikke telefoonrekening te betalen. Aan de andere kant is een leven zonder smartphone ondenkbaar geworden, dus je ontkomt er niet aan. Lees daarom deze tips om erachter te komen hoe jij kunt besparen op jouw smartphone.


Kies voor Sim Only

Het klinkt misschien aantrekkelijk om een abonnement inclusief telefoon af te sluiten, maar je bent hierbij meestal veel duurder uit dan wanneer je kiest voor een los toestel en een Sim Only abonnement. Ondanks dat je bij de aanschaf van een losse telefoon meteen een paar honderd euro neer moet tellen, bespaar je meestal ook tot een paar honderd euro. Bovendien zijn er diverse providers die Sim Only abonnementen tegen een aantrekkelijke prijs aanbieden. Zo sluit je bij Simyo bijvoorbeeld al een abonnement af vanaf €6,-! Meestal kun je bij bepaalde mobiele providers ook van gratis bundelverdubbeling profiteren, wanneer je aangesloten zit bij Ziggo of KPN. Bij Vodafone krijg je bijvoorbeeld dubbele data, €5,- korting én een extra TV-pakket wanneer je bij Ziggo zit. Zit je bij KPN? Kijk dan eens bij Simyo. Hier wordt zowel je data- als belbundel verdubbeld.

Vrouw op smartphone


Ga niet voor het nieuwste model

Natuurlijk wil je het liefst de allernieuwste iPhone of Samsung Galaxy hebben, maar wanneer je niet voor het laatste model kiest, bespaar je al snel tientallen euro's. Kies je bijvoorbeeld voor een iPhone 11 Pro inclusief een abonnement bij Tele2, dan betaal twee jaar lang zo'n €45,- per maand. Kies je bij deze provider een iPhone 8, dan betaal je voor exact hetzelfde abonnement maar €34,-. Dit betekent dat je in deze looptijd van twee jaar zo'n €264,- bespaard. Uiteraard is dit maar een voorbeeld, maar dit geldt voor alle merken en alle aanbieders van mobiele telefoons in combinatie met een abonnement.


Onbekende merken

Wil je echt flink wat geld besparen? Kies dan voor een goedkope telefoon van een onbekend of minder bekend merk. Dat deze merken veel goedkoper zijn, wil niet zeggen dat de telefoons slechter werken. Shop bijvoorbeeld een Sharp telefoon voor slechts €89,- bij Bol.com, een Motorola voor €79,- bij BCC of een Alcatel voor €69,99 bij MediaMarkt. Wie weet kom je wel een nieuw favoriet merk tegen en ben je ook nog eens heel voordelig uit. Sluit na aankoop een goedkoop Sim Only abonnement af, waardoor je meteen een paar honderd euro op een smartphone hebt bespaard.


Refurbished telefoons

Wil je toch het liefst een telefoon van Apple, Samsung of Huawei? Kijk dan eens op de website van Green Mobile. Hier vindt je refurbished smartphones van bekende merken tegen een aantrekkelijke prijs. Refurbished houdt in dat de telefoons retour zijn gestuurd. Vervolgens worden ze helemaal nagekeken en gecontroleerd, waarna ze opnieuw worden verkocht tegen een lage prijs. Ondanks dat ze goedkoper zijn, zijn de telefoons vaak niet van nieuw te onderscheiden.

iPhone met earpods


Maak gebruik van wifi

Vaak kun je op het werk, thuis, in restaurants, hotels en ander gelegenheden gebruik maken van wifi. Op veel plaatsen kun je gratis verbinding maken met een onbeveiligd netwerk of een beveiligd netwerk nadat je om het wachtwoord hebt gevraagd. Wanneer je een unlimited data abonnement hebt, maakt dit natuurlijk niet uit. Heb je dit niet? Dan kan jouw data zo op zijn, wanneer je geen gebruik maakt van gratis wifi-punten. Houd vooral in gedachten dat je bepaalde activiteiten die veel data kosten, bewaard voor wanneer je wifi hebt. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van video's op YouTube, Facebook of Netflix. Wanneer je probeert om zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi, kun je jouw databundel verlagen waardoor je weer wat kunt besparen. Kom je vaak op bepaalde locaties met gratis wifi? Sla deze dan op, zodat je automatisch verbinding maakt wanneer je deze locaties betreed.


Ga op koopjesjacht

Je kunt natuurlijk ook op koopjesjacht gaan. Bekijk via deze website de beste smartphone deals of speur het internet af. Om je hierbij op weg te helpen, hebben we een paar smartphone deals voor je op een rijtje gezet. Dit is een selectie van een aantal aanbiedingen en kortingscodes die op deze website te vinden zijn, maar je kunt er nog veel meer vinden op Acties.nl!


Ken jij nog meer manieren om te besparen op telefoonkosten? Laat ons dit dan weten.