5 budgettips voor goedkope stedentrips in het najaar

Hoewel de zomerse temperaturen voorlopig nog even aanhouden, loopt de vakantie voor velen helaas ten einde. Vakantiegangers keren langzaamaan terug naar kantoor, waar weer een hoop taken op hun staan te wachten. Droom jij tijdens zomerse kantooruurtjes al van jouw volgende vakantie? Dan hebben we goed nieuws! Deze blog is namelijk gevuld met allerlei tips om de leukste stedentrips voor dit najaar zo voordelig mogelijk te boeken.


Ga voor flexibiliteit

Wil jij in de herfst op citytrip gaan, maar heb je nog geen idee waar je heen wil gaan en voor hoe lang? Dan kun je flink besparen op jouw reisje! Het klinkt waarschijnlijk tegenstrijdig, maar het is écht een voordeel. Doordat je niet vastzit aan een bepaalde locatie of datum, kun je alle prijzen namelijk vergelijken. Zo kun je eenvoudig de goedkoopste stad en datum uitkiezen. Ben jij in het najaar niet flexibel en zit je vast aan een specifieke reisperiode? Niet getreurd! Hieronder vind je nog veel meer budgettips waarmee je het maximale uit je vakantie kunt halen.

Agenda

 


Kies het juiste moment

Als je eenmaal een stad en datum hebt uitgekozen, is het tijd om jouw vakantie te boeken. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, raden we je aan om hierbij goed op de timing te letten. Zo kun je op dit moment profiteren van vroegboekkorting bij diverse reisorganisaties. Daarnaast kan de dag waarop je jouw stedentrip boekt ook veel verschil maken. Wist je dat de prijzen van hotelovernachtingen en vliegtickets in het weekend regelmatig hoger zijn? Dit komt doordat de meeste mensen in het weekend meer tijd hebben om hun vakantie te plannen en vast te leggen. Wanneer je flink wil besparen, is het dus slim om je reis op een doordeweekse dag te boeken. Ook kan het handig zijn om een prijsalarm in te stellen op de website van jouw favoriete reisorganisatie. Door dit te doen, krijg je een melding zodra er goedkope vluchten en overnachtingen voor jouw droombestemming beschikbaar zijn. Hierdoor weet je zeker dat je zo voordelig mogelijk uit bent.


Boek bewust samen of los

Een andere tip die we je mee willen geven, is dat je uit moet zoeken of het goedkoper is om de vlucht en het verblijf los van elkaar of juist in één pakket te boeken. Veel reismaatschappijen geven namelijk korting wanneer je de accommodatie en vliegtickets tegelijk boekt, maar dit kan per vakantiebestemming en periode verschillen. Daarnaast ontvang je vaak hoge korting wanneer je twee enkele vluchten boekt in plaats van een retourtje. Door de prijsverschillen te bekijken, kun je dus een hoop geld besparen. Tijd om dat vergrootglas erbij te pakken en op onderzoek uit te gaan!

Man in vliegtuig


Profiteer van loyaliteitsprogramma's

Ga jij meerdere keren per jaar op reis? Dan kan het slim zijn om je vakanties telkens via dezelfde reisorganisatie te boeken. Veel bedrijven hebben speciale spaarprogramma's waardoor terugkerende klanten van exclusieve voordelen kunnen genieten. Van kortingscodes tot spaarpunten en exclusieve deals: het zijn allemaal mooie en eenvoudige manieren om je citytrip met korting te plannen.


Wacht op de beste aanbiedingen

Veel reisorganisaties en vliegmaatschappijen geven korting in bepaalde periodes. Zo heeft KLM bijvoorbeeld de ‘Werelddeal Weken’ waarbij de prijzen van vliegtickets voor maar liefst twee weken ontzettend dalen. Ook kun je regelmatig bij Qatar Airways, Expedia en andere organisaties terecht voor korting op vroege of last-minute reserveringen. Ben jij geïnteresseerd in de kortingen van dit moment? Dan zullen de volgende aanbiedingen goed van pas komen: