5 tips om voordelig je vakantie voor de zomer van 2019 te boeken

Het is weer januari en dat wil zeggen dat wil zeggen dat je waarschijnlijk akkoord hebt op je vakantieaanvraag voor aankomende zomer. Na Blue Monday zijn we wel weer toe aan iets leuks en wat is er nu leuker dan je zomervakantie boeken! Even weg uit die koude wintersfeer en even heerlijk het internet rondstruinen naar de prachtigste vakantiebestemmingen voor de zomervakantie! Wij hebben voor jou de beste bespaartips op een rijtje gezet zodat jouw vakantie nóg goedkoper kan worden. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel de tips hieronder, zodat jij precies weet hoe jij geld kan besparen op je vakantie!


1. Vroegboekkortingen of last-minutes?

Je hebt het vast wel gemerkt, de vroegboekkortingen die momenteel bij heel veel reisorganisaties van start zijn gegaan. Zo kun je bijvoorbeeld bij Oad maar liefst €100,- extra vroegboekkorting krijgen en bij Corendon €50,- extra korting! En wat dacht je van Sunweb? Hier kun je namelijk ook profiteren van de vroegboekdeals waarmee jij tot wel €300,- voordeliger uit kan zijn! Dat maakt het boeken van je vakantie natuurlijk nog aantrekkelijker. Maar hoe zit dat dan met een last minute? Is dit niet goedkoper dan vroeg boeken? De antwoorden hierop zijn verschillend, wel kunnen we concluderen dat het vroeg boeken van je vakantie een hoop gestress bespaart en waarmee je wellicht ook weer geld in je zakken houdt. Aan jouw de keus ;)!


2. Flexibele data

Zit jij vast aan bepaalde weken zoals de zomervakantie van de kinderen bijvoorbeeld of misschien kun jij niet heel flexibel zijn qua data in verband met werk, dan is deze tip niet van toepassing op jou natuurlijk. Heb je dat wel en zit je niet vast aan bepaalde weken? Dan is de keus voor jouw vakantie nog makkelijker en vooral goedkoper! Als je buiten het hoogseizoen gaat, dus net voor de officiële zomervakantie of net na de zomervakantie, dan kan dit je uiteindelijk heel veel geld besparen! Juli en augustus zijn altijd de duurste vakantiemaanden wegens de schoolvakanties. Dus heb jij de mogelijkheid om buiten het seizoen om te gaan neem die kans dan!

Vliegtuig


3. Goedkope vliegtickets

Heb blijft altijd weer een uitdaging, de meest goedkoopste vliegticket boeken voor jouw vakantie want dat is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn een hele hoop websites die je graag de goedkoopste vliegtickets laten zien. Want heb je ooit al nagedacht over het boeken van losse enkeltjes in plaats van een retourticket? Het kan namelijk voorkomen dat dit in sommige gevallen veel voordeliger uitpakt. Wat ook handig kan zijn is om een prijsalarm in te stellen op bijvoorbeeld Skyscanner. Hiermee krijg jij een melding wanneer de prijs is gedaald zodat je precies weet wanneer jouw gewenste ticket nóg goedkoper is! Ook bij KLM ben je aan het juiste adres als je opzoek bent naar goedkope vliegtickets wegens de KLM Wereld Deals. Hiermee kan jij tot wel tientallen euro’s besparen. Zo vlieg je al naar Curaçao vanaf €459,- met de Wereld Deals. Benieuwd welke bestemmingen nu nog meer goedkoop zijn? Bekijk dan alle deals op de website van KLM.

►EXTRA TIPS:
- Betaal je vliegtickets met je creditcard zodat je Airmiles ontvangt waarmee je kunt sparen voor korting op je volgende vliegtickets!
- Boek zes tot tien weken van te voren en boek op een dinsdag je vliegtickets. Op deze dag wijzigen heel veel luchtvaartmaatschappijen hun tarieven en promoties plannen die vanaf dinsdag geboekt kunnen worden.


4. Ga met de bus, auto of trein

Vind jij een retourtje Italië net iets te duur? Dan kun je het ook nog eens overwegen om je eigen auto te nemen om kosten te besparen. Leg het kostenplaatje voor je neer en weeg alles af zodat je de meest voordelige route kiest. Mocht je geen auto tot je beschikking hebben dan kun je er ook nog voor kiezen om een auto te huren. Dit kan gemakkelijk online geregeld worden bij Budget Autohuur. Vind je dat toch net iets te duur dan kun je de bus of de trein ook nog eens overwegen. Met Interrail kun je jouw treinroute door Europa plannen. Hiermee kun je heel voordelig uit zijn en je ziet tegelijkertijd heel veel van Europa. Ideaal om Europa te verkennen dus!  

Trein


5. Vlucht en hotel samen boeken

Ben jij niet zo’n liefhebber van het samen boeken van een vliegticket en een hotel? Dan zou je deze keuze eens opnieuw moeten overwegen. Bij heel veel organisaties ontvang je namelijk flink wat korting wanneer jij een vliegticket én hotel samen boekt. Zo bespaar je bij Expedia tot wel 16% korting als je een vlucht en hotel in een boekt. Wat het bij CheapTickets nog voordeliger maakt om een vakantie te boeken is dat je hier profiteert van extra veel voordeel wanneer je jouw hotel, vlucht en huurauto samen boekt. Bovendien scheelt het je ook weer een hoop gestress aangezien je nu gemakkelijk alles samen hebt geboekt. Zo wordt het boeken van je vakantie dus goedkoper en bespaar jij weer geld dat je uit kan geven op je vakantie!


Heb jij nog tips om goedkoop je zomervakantie te boeken? Laat dan een reactie achter hieronder!