Scoor een nieuw paar schoenen volgens de laatste trends, mét korting!

Heb jij al nieuwe schoenen gekocht voor het zomerseizoen? Wij hebben speciaal voor jou de laatste trends op het gebied van footwear opgezocht en een fijn lijstje samengesteld waarmee jij straks hip en voordelig de zomer door paradeert. Het is een bonte verzameling aan trends geworden waar voor ieder wat wils bij zit! Of je nou meer een sneaker, sandaal of hakken typetje bent (of allemaal), er kan en mag heel veel! Natuurlijk verklappen wij ook meteen waar jij het meest voordelig je nieuwe paar schoenen koopt! 


1. Muiltjes

Op de achtergrond heb je ze in winkels kunnen spotten, maar de muiltjes, ook wel clogs genoemd, zijn nu weer helemaal terug van weggeweest. Natuurlijk zijn ze in een iets moderner jasje gestopt en loop jij deze zomer bijvoorbeeld op een stoere variant met een blokhak, een elegante variant sleehak of een comfortabele variant met een platte zool. 

Shop tip: met deze Shoetime kortingscode profiteer jij van €10,- voordeel op de leukste muiltjes.


2. Granny pumps

Granny pumps ouderlijk en alleen weggelegd voor 65+ en het Koninklijk Huis? Wel nee, de schoentjes met de kenmerkende lage blokhak zijn juist heel draagbaar en in een knalkleur kunnen ze jouw outfit helemaal afmaken. Ideaal (en fijn voor je voetjes) voor als je een hele dag of avond op stap moet!


3. Metallic twist

In de nieuwe collecties komen veel futuristische invloeden terug in de vorm van metallic kleuren zoals zilver en goud. De kleuren komen terug in de details van de schoen of als kleur van de hele schoen, in zowel glanzende, holografische varianten of iets minder opvallend, in een matte variant! Lekker shiny voor onder je feestoutfit of om je outfit overdag net wat meer pit te geven.

Metallic schoen


4. Platform schoenen

De Spice Girls wisten ze al eens hip te maken en ook deze trend maakt nu opnieuw zijn terugkeer in de schoenenwereld: de platform mag weer! Onder je hak, sandaal of sneaker (ook wel flatform genoemd) bekijk jij de wereld deze zomer vanaf een heel andere hoogte.

Shop tip: de leukste platform schoenen met een metallic twist, zoals die hierboven, of granny pumps koop je (als student zijnde) met 10% korting bij ASOS.


5. Pastel tinten

Pastelkleurtjes geven je outfit op een subtiele manier wat kleur. De kleurtjes, vooral lichtroze en lichtblauw, ogen lieflijk en zijn bovendien makkelijk te combineren. Van sneakers tot sandalen en hakken, allerlei soorten schoenen zie je in de zomercollecties in pastelkleuren voorbij komen.

Pastel veterschoen


6. Etnische prints

Ook mag je deze zomer weer vrolijke etnische prints dragen. De schoendesigners hebben zich weer volop laten inspireren door de Spaanse en Mexicaanse cultuur en dat zie je terug in de felgekleurde prints die menig schoen sieren.

Shop tip: pastel tinten, prints en preppy invloeden zie je volop terug in de zomercollectie van Omoda, die je ook nog eens met €7,50 korting shopt!


7. Preppy invloed

Preppy veterschoenen waren afgelopen jaar al flink in opkomst en ook deze zomer zie je ze weer volop in de winkels liggen. Mannelijke veterschoenen, brogues, zie je van de klassieke variant tot de iets stoerdere variant met bijvoorbeeld metallic details en opvallende zolen.


8. Stoere zolen

Deze zomer ligt de nadruk van de schoen bij de zool! Niet zie je alleen plateau zolen terugkomen, ook zie je veelal stoere profielen, opengewerkte zolen of zolen voorzien van vrolijke prints en kleuren.

Shop tip: schoenen met stoere en opvallende zolen, zoals bovenstaande sandaal, koop je met onze Spartoo kortingscode met 10% korting.

Roze sandaal met stoere zool


9. Franjes

Western invloeden zoals franjes blijven je nog wel even zien in het straatbeeld. Deze zomer zie je niet enkel op laarsjes maar ook op andere type schoentjes zoals sandalen, pumps en sneakers.

Sandaal met franje


10. Bandjes

Schoendesigners hebben zich ook weer laten inspireren door de gladiator trend. Bandjes zie je in veel verschillende vormen terug op sandalen en hakken. De originele Romeinse sandaal zie je terug in de touwtjes die je kan opbinden van je enkels tot je knieën en waarbij je toch maar weer dankbaar bent dat je je veterstrikdiploma ooit hebt gehaald.

Shop tip: de leukste zomerschoentjes met bandjes, franjes en pasteltinten shop je met onze kortingscode met €5,- korting bij Van Haren!


11. Sneakers

Sneakers zijn vandaag de dag goed ingeburgerd in het straatbeeld en ook deze zomer zie je ze weer volop terug in de winkel. De Stan Smiths van Adidas waren vorig jaar zomer al niet aan te slepen, maar zullen ook dit jaar weer volop te zien zijn. Naast stoere witte of zwarte exemplaren zie je dit jaar ook de eerder genoemde trendy metallic details en pastelkleuren.

Shop tip: Sarenza heeft een ruim aanbod aan sneakers en wij hebben een €10,- kortingscode voor voordeel op bijvoorbeeld onderstaande Stan Smiths!

Stan Smiths schoenen van Adidas


Wat is jouw ideale zomerschoen?