Shop de modetrends voor deze herfst, mét korting!

Jaaa, het is herfst! Een nieuw seizoen is natuurlijk de ultieme reden om (online) te gaan shoppen! Dit is het moment om even flink je garderobe onder handen te nemen en te bekijken of jij volgens de laatste trends het troosteloze herfstweer aankunt. Wij zochten de modetrends voor de herfst bij elkaar en delen deze met de beste (en meest voordelige!) shopadresjes in deze blog, zodat jij gemakkelijk vanaf de bank in een droog, warm huis je slag kunt slaan!


Trend 1: Fluwelen stoffen
Fluweel, ofwel velvet, is terug! De zachte stof heb je wellicht al in de winkel zien hangen en is een regelrechte trend deze herfst. Na de suède trend van het afgelopen voorjaar neemt fluweel nu het stokje over. Love it or hate it, het geeft je outfit wel direct een hele luxe uitstraling en het gooit je aaibaarheidfactor flink omhoog. Een kledingroller in je tas meenemen is trouwens wel een aanrader mocht je in je nieuwe fluwelen shirt of broek(pak) over straat gaan! Shop bovenstaande jurk bijvoorbeeld bij ZARA (met tot 50% korting), waar je overigens nog meer mooie fluwelen items vindt!


Trend 2: Slip dress overdag
Met de slip dress trend is het elke dag een pyjama party! Dit is wellicht de meest gewaagde trend van dit moment, want jawel, je mag in je lingeriejurkje over straat. Je spot de jurkjes met kanten boord al volop in de collecties van o.a. H&M (met 25% korting) en Forever 21 (met €6,- korting) (zoals onderstaand exemplaar) en draagt hem naar een goede stapavond of combineert hem met een basic shirtje in een gekke kleur eronder overdag. Laagjes in deze vorm zie je bovendien ook weer volop.


Trend 3: Het pak
Het tweedelig pak zie je weer volop terug in gekke printjes (hoewel de krijtstreep ook zijn rentree weer heeft gemaakt) of in een mooie effen kleur. Dit is dus misschien toch het goede moment om te investeren in een leuke two-piece. Deze herfst mag je hem trouwens best wat losser dragen, want ook de oversized trend is weer terug van (niet) weggeweest. Mooie pakken vind je in de herfst/winter collectie van onder meer Boohoo (met 40% korting).


Trend 4: Spotlight op je hals
Deze herfst ligt de nadruk van je outfit op je hals. Draag shirtjes met bijzondere halslijnen, zoals een bootneck, een spannende v-hals of een strakke turtle neck. Daarnaast blijven de chokers en bandanasjaaltjes razend hip en zie je naast de minimalistisch exemplaren ook steeds meer statement versies in het assortiment voorbij komen. 


Trend 5: Bow down!
Een keer in de zoveel jaar maakt de strik zijn terugkeer en ook deze herfst zie je hem weer volop voorbij komen. Dit keer draag je hem in de vorm van een groot exemplaar met een zogenoemde pussy bow over een blousestaat chique en speels tegelijk!


Trend 6: Military / Navy
Nog zo’n trend die weer zijn opmars maakt: het uniform. De militaire jassen mogen weer uit de kast en ook navy (colbert) jasjes zie je weer volop in de winkel hangen. Militaire items zijn klassiek, tijdloos en stoer tegelijk. Dat vond Gigi Hadid ook, dus ontwierp ze een collectie voor Tommy Hilfiger (met 10% korting) waarin je weer volop militaire en navy invloeden terugziet in de vorm van strakke kragen, twee rijen met knopen en marine blauwe kleuren. 


Trend 7: Back to the 80's
En ook de 80's maken een comeback! Van Rock & Roll invloeden, glitter, metallic tot en met one shoulder tops met hysterische schoudervullingen en details. Je ziet het allemaal weer terug dit najaar, onder meer bij ModeMusthaves (met gratis verzending).


Wat vind jij van de trends van dit najaar?